Договір на ремонт Куликівського хочуть скасувати через суд

Договір на ремонт Куликівського хочуть скасувати через суд
  • Вулиця Куликівського, без сумніву, увійде в історію Козятина.
  • Не лише через те, що після капітального ремонту дорожнє покриття почало сипатися буквально за декілька тижнів і тепер там латка на латці.
  • А й через те, що це поки що єдина вулиця міста, через яку відкрили стільки судових справ.

Два тижні тому ми вже повідомляли, що почали кримінальне провадження проти підприємця, який виграв тендер на ремонт дорожнього покриття і тротуару з влаштуванням велодоріжки на Куликівського. Підрядника підозрюють у розкраданні бюджетних коштів. За актами виконаних будівельних робіт, які підписало наше Управління житлово-комунального господарства, підприємець витратив на зарплату найманих працівників, які були залучені до робіт, 1 мільйон гривень. Втім, відповідно до документів із податкової, підрядник виплатив робітникам 101,7 тисячі гривень.

Як повідомили у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, якщо провину підприємця доведуть, йому може загрожувати до 12 років ув’язнення.

Далі більше, бо це не єдина судова справа по Куликівського. Хмільницька окружна прокуратура подала позов, щоб через суд визнати недійсним рішення про визначення підрядника переможцем закупівлі і скасувати договір підряду і дві додаткові угоди. Причина у тому, що рішення про визначення переможця та укладені договори не відповідають Закону України «Про державні закупівлі». Зауважимо, що Управління житлово-комунального господарства підписало з підприємцем не дві, а три додаткові угоди — ще одну уклали цьогоріч. Поки що по цій справі відбулося лише підготовче засідання. Що буде далі — побачимо згодом.

Відео дня

 

Читайте також:

Ремонт на Куликівського завершили. Як виглядає оновлена вулиця - фоторепортаж

На Козятинщині ремонтуватимуть дороги. Розповідаємо, які саме

Дороги, на яких виводиться з ладу техніка, і здригаються хати

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (16)
  • Микола Бабур

    Як мінімум потрібно звільнити посадовців управління ЖКГ.
  • Костянтин Станіславович Нижиловський

    Судові справи то відкрили,але у феміди є така традиція - затягування. Всі прекрасно розуміли ( і до гадалки не ходи),що це все ,,будівництво,, добром не скінчится,ну,теж в нас є така традиція.Така в народі поговірка є ,,хотіли зробити як най краще,а вийшло як завжди ....,, Звістно,печаль-беда,але все ж таки ще плекаємо надію,що хтось за крадівництво має понести покарання,надія померає останньою.Краще за ті гроші та й відремонтували в селах ОТГ вулиці,хоч користь якась була і люди д'якували. А так і гроші в асфальт закатали і кучу кримінальних справ відкрили))))))).Ще наші діти та внуки що дооооооооовго над цим будуть сміятися )))))
  • Петро Приходько

    Єрмолаєву і іже з нею,розстріляти замало у військовий час. А,як же вона бабусям втирала перед виборами,зроблю все ,як"фея" помахом палички. Скажіть,які ще колаборанти? Такі народні ізбранці набагато гірші.
  • Читач53

    Якщо  рішення про визначення переможця та укладені договори не відповідають Закону України «Про державні закупівлі" то виникає запитання  чому правоохоронні органи не притягують до відповідальності тих хто визначав  переможця і укладав з ним договори. Договір підписувало не Управління житлово-комунального господарства, а керівник управління і затверджувався  "мершою"

keyboard_arrow_up