Дороги, на яких виводиться з ладу техніка, і здригаються хати

Дороги, на яких виводиться з ладу техніка, і здригаються хати
  • Знову про ями. Козятинчани звернулися на гарячу лінію газети «RIA-Козятин» зі скаргами на ями та вибоїни на вулицях Героїв Майдану, Катукова, від Сигналу до Рубанки, в самому Сигналі та розбиту дорогу в сторону Кашперівки.

Пані Люба їхала своїм скутером у справах вулицею Катукова. Об'їхати калюжу на дорозі, яка утворилася після дощу, вона не могла, бо назустріч їхала автівка, тож жінка зі швидкістю пішохода вирішила долати водну переправу. Майже на виїзді з калюжі переднє колесо скутера козятинчанки застрягло в дорожній ямі. Жінка могла упасти, але в останню мить натиснула на газ і скутер вирвався з полону. Якщо самій жінці вдалося уникнути падіння у воду, то її транспортний засіб зазнав ушкодження і став клієнтом ремонтної майстерні.

Вибоїни обвели яскраво-зеленою фарбою. Намітили ями латати та передумали? 

Відео дня

— Я не думала, що роз’їжджаючись із зустрічним транспортом дорогою з твердим покриттям, можна потрапити в таку халепу, —  сказала пані Люба в кінці нашої розмови.

Пані Оксана звернулася до нас зі скаргою на незадовільний стан дороги вулиці Героїв Майдану. Потім передала мобілку своїй сусідці Тамарі. Жінка каже: «На вулиці Героїв Майдану куди не глянь — скрізь ями. Прошу не за себе, у мене машини немає. У мене душа болить, що тими ямами їздить маршрутка. Самі водії «трійки» мовчать, а мені жалко дивитися, коли їхні машини гойдаються на ямах, а інколи потребують ремонту».

Не чекають ремонту. Поки проекти ремонту доріг пишуть у кабінетах, мешканці вулиці засипають ями на дорозі самі

Вулиця Героїв Майдану дійсно в ямах, інколи їх не завжди вдається об’їхати. Ця дорога стала жертвою потоку автівок-ваговозів, які обїжджали міст через залізничні колії на Білоцерківській трасі не через Титусівку, а через Білу Казарму і розбили дорогу. 

— Тепер вона потребує капітального ремонту. Новий асфальт на вулиці Героїв Майдану потрібно закладати від школи № 2 до «річечки». Як мініремонт то — від будинку Героїв Майдану, 42 до тої ж річечки, — кажуть місцеві мешканці Микола, Андрій і Тамара. — Але, пам’ятаючи капітальний ремонт на вулиці Куликівського, навіть не знаємо, що буде краще: ямковий чи капітальний ремонт. На Куликівського зробили капітальний, а потім поправили ямковим, то може ямковий краще капітального?

Дорога Козятин—Білопілля. Щоб об'їхати тут всі ями, треба пересідати на велосипед

 А поки ремонту дороги на вулиці Героїв Майдану немає, то ями закладають мешканці вулиці самотужки. Чоловік, якого ми зустріли на дорозі з лопатою в руках, сказав: «Я ці ями постійно закидаю. На якийсь час такий ремонт дає результат. Тільки це дорога зі значним потоком транспорту. Час від часу те, що я у яму накидаю, вибиває колесами. Коли яма глибока і у неї потрапляють колеса вантажівки, то у хаті спокійно всидіти не можна. Мушу ці ями закидати», — сказав чоловік. 

Костянтин нас у фейсбуці запитує: «От чому не зняли світлини дорожнього покриття від Тітусівецького повороту до повороту на село Сигнал? Там такий маленький відрізок дороги, який потребує хоча б ямкового ремонту. Центральна дорога по селу Сигнал, це ж просто дорога смерті для всього виду транспорту. Але, на жаль, нашим «хазяям» ОТГ плювати. А що війна, контролю ніякого, зарплата капає + ще можна щось вкрасти. Так ми і живемо», — написав Костянтин.

Яма на вулиці Катукова. В неї потрапила колесом скутера пані Люба

Дорога від Сигналу до Рубанки ніби й не погана, та є на ній окремі ділянки, де можна й колесо загубити і прикро, що така дорога не одна.

На дорозі від Козятина до Білопілля біля великих ям дорожники намалювали яскраво-зелені розмітки. Можливо планують вибоїни «залатати».

Здивував килим на дорозі. Невже дорогу будуть «ремонтувати» килимами, як минулої зими дорогу біля маленького базарчика на вулиці Грушевського? А що, досвід є, можна спробувати. Це, звісно, жарт. А от пшениця, ячмінь на полях вже налиті зерном, скоро жнива, а ями на дорогах — глибокі й великі. 

Читайте також:

«Світить» до 12 років тюрми: судять підприємця, що «головував» у ремонті Куликівського

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (20)
  • Марина Батюк

    Поміняйте мера
  • Читач53

    А ще проїдьте сільськими вулицями с. Козятин. До об'єднання з містом їх хоча б грейдерували. При в'їзді на вул. Подільська з вул.  Куликівського залатали з десяток ям і що це все?
  • Любов Максимчук

    Вулицю Центральна с. Козятин  наче бомбили, наведіть лад господарі.
  • Вера Могилевич

    Хати трясуться,ви на трасі не живете вони скоро розваляться від перегружених фур,і що ми в Україні,тут ніхто нічого не робить по хозяйські отак тяп ляп,зробили той міст,а з'їзд на трасу трамплін фура як їде все движить.

keyboard_arrow_up