Дожилися: інваліди дитинства не мають пільг на проїзд

Дожилися: інваліди дитинства не мають пільг на проїзд

Законодавець на боці перевізника

Галина Касянівська

У редакцію газети “RIA-Козятин” звернулися мешканці села Козятин. Вони повідомили, що з інваліда дитинства першої групи, який їде з села Козятин до центру і в зворотному напрямку, відії маршруту №2 вимагають гроші за проїзд.

З точки зору людяності, водії не повинні брати кошти з інвалідів дитинства взагалі. Тільки закон це не передбачає. У частині 2 Закону України про захист інвалідів  йдеться: особи з інвалідністю, діти з інвалідністю та особи, які супроводжують осіб з інвалідністю I групи, мають знижку 50 відсотків від вартості проїзду в період з 1-го жовтня по 15 травня”. Тобто, в зазначений у законі період інваліди дитинства I групи повинні сплачувати за проїзд 2 гривні. А з 16 травня по 30 вересня — повну вартість проїзду.

Відео дня

Чим відрізняється інвалід дитинства від звичайного учня, в якого є така сама пільга? І чому в цьому законі діє норма “з і по”? Невже  інвалід дитинства на той період перестає бути інвалідом. Закон на стороні перевізника. А допомогти дітям інвалідам в цій ситуації можуть депутати рад на засіданні сесії. На Козятинщині, як бачимо, районна рада не має поваги до інвалідів дитинства.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up