Іванківці потопають в болоті, зате будуть з водою

Іванківці потопають в болоті, зате будуть з водою
  • Немає проблеми? На гарячу лінію газети «RIA Козятин» надійшло повідомлення від мешканки Іваковець, пані Валентини.
  • Жінка розповіла, що в їхньому селі через перекопані вздовж і поперек дороги не може заїхати жоден транспорт.
  • Ми перевірили інформацію. Люди кажуть:«Ви не уявляєте, яке для нас щастя бути з водою! Ми готові потерпіти» 

Побували ми у Іванківцях, що на Козятинщині минулої неділі. Пройшли більшою частиною села. На вулиці Лісовій жінка, яку зустріли по дорозі навіть обурилась, побачивши представників преси. 

 — Боже, що за люди? Ще води в кранах немає, а вже викликали журналістів, – казала вона.

—Так ми не по воді, ми по сигналу про стан доріг у Іванківці приїхали. 

Відео дня

— Так, є трохи болота, але ви не уявляєте, що таке вода у хаті! –  сказала  наша співрозмовниця і пішла вулицею по своїх справах.

Дороги в Іванківцях ремонтуватимуть весною

Спробували поспілкуватися з паном Петром, який знається на зварюванні труб водопостачання. Але він був не дуже охочий до розмов.

– У кожній справі є початок і кінець. Коли щось розпочате, то й буде завершене. Головне, що в селі будується водопровід, а по його завершенні буде водопостачання. Прикро, що роботи просуваються не такими темпами, як хотілося б. А коли буде мороз більше 5 з мінусом, то зварювальні роботи можуть припинити до потепління, – сказав чоловік. 

Такий вигляд має вулиця 1-го Травня в Іванківцях

На повороті Лісової водопровід перевели на іншу сторону дороги. Місцеві кажуть, яма тут глибока тому, що в траншеї день тому застрягла автівка

Опускаючись до низу, зустріли чоловіка, який просив не називати його імені, і він каже, що вода важливіша від тимчасових незручностей.

Групу жінок, яких ми зустріли біля церкви вода в селі також цікавить більше. Щоправда вони переймаються ще й вулицею 1-го Травня. 

— Це вулиця, яка веде до кладовища. За цю дорогу знає голова кооперативу і вона сама казала, що людей в останню дорогу треба проводити по дорозі без ям. Казала, якщо на вулиці 1-го Травня не вдасться засипати ями своїми силами, то звернеться за допомогою до Козятинської міської ради. Міська рада допомагає з водогоном, допоможе й з ремонтом дороги до кладовища, –  впевнені наші співрозмовниці.

Іванківчани кажуть— болото то тимчасові незручності — головне, що у наших хатах буде вода 

Вулицею 1 Травня ми пройшлися від церкви до станції сонячних батарей.

— Воду провели у багатьох селах. У сусідньому з нами Вернигородку вже й забули де копали ті траншеї. Вони пережили тимчасовий безлад на дорогах і ми переживемо.  – кажуть мешканці  вулиці, – Перекопані дороги – то тимчасові незручності. Водогін зі скважини – це напитися води в хаті з крана. І це варте того, щоб миритися з ямами на дорогах. 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Танюша Мельник- Грабова

    Хоче все и зразу...такого небувае,приходиться чимось жертвувати...якби мала розум то ненаписалаб.

    ...
  • Татьяна Цюцюра

    Я не розумію ту людину, котра написала це в газету. Це тимчасові незручності, зате буде вода. ми замучились возити бутлями. Пережили як газ вели, переживемо і це.
  • Альоша Капніст

    Читач23 а почему водопровод не построила незаменимая голова бывшая?  Скорее ганьба бывшей а ермолаевой ура!
  • Читач23

    Ганьба такій владі. Соромно.

keyboard_arrow_up