На дорогах повертають камери автофіксації швидкості . Де вони у Вінницькій області?

На дорогах повертають камери автофіксації швидкості . Де вони у Вінницькій області?

На дорогах України буде відновлена робота камер автоматичної фіксації швидкості. Таке рішення ухвалили на рівні держави через смертельну аварію з великою кількістю жертв на Рівненщині.

ДТП на Рівненщині стала наймасштабнішою за кілька років. Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в ефірі телемарафону.

Аварію, як відомо, спровокував водій Mercedes-Benz Vito. Він під час обгону на зустрічній смузі врізався в бензовоз, після чого зіткнувся з пасажирським автобусом, в якому було 35 пасажирів. Далі стався вибух, і люди загинули майже миттєво.

Більшість камер у нашій області розміщені у Вінниці або неподалік обласного центру. 

Відео дня

Камери у Вінниці

Дві камери знаходяться на вулиці Київській:

Третя камера встановлена на проспекті Юності, перед перехрестям з вулицею Первозванного (колишня Стахурського). Таким чином, пристрій фіксує швидкість авто, що «спускаються» по проспекту в напрямку Ботсаду та музею-садиби Пирогова.

Четверта камера знаходиться на перехресті Келецька-Шевченка. Пристрій спрямований у напрямку до вулиці Пирогова і фіксує швидкість авто, які повертають на Келецьку з «Урожаю».

П'ята  розмістилася на вулиці Пирогова, 61.

Де камери в області

Шість комплексів встановлені навколо Вінниці.

На М-30 маємо аж чотири камери. Дві з них знаходяться біля села Ксаверівка та поблизу села Якушинці. Обидві камери спрямовані в напрямку до Хмельницького. Тобто вони фіксують швидкість авто, що їдуть до Вінниці.

Ще дві камери встановлені поблизу села Писарівка (орієнтир — ресторан «Пан Отаман»). Одна камера слідкує за автомобілями, що виїхали з Вінниці. А інша — слідкує за швидкістю авто, які їдуть у напрямку з Умані.

На трасі М-21 — дві камери. Вони облаштовані на виїзді зі Стрижавки. Утім, ці пристрої «дивляться» у всі сторони: одна камера фіксує перевищення швидкості авто, що їдуть в напрямку до Вінниці; а інша камера — фотографує машини, що їдуть в напрямку до Житомира.

Варто зауважити, що пристрої закріплені доволі високо і їх складно помітити. Однак, як кажуть у вінницькій патрульній поліції, про наявність «КАСКАДу» свідчить дорожній знак, закріплений за десятки метрів перед камерою.

Ось за цим посиланням ви можете відкрити мапу з усіма камерами автофіксації порушень ПДР.

 

Читайте також:

«Це так потрібно, щоб вночі весь клуб освітлювався?»

На Козятинщині хочуть припинити діяльність російських церков (Опитування)

Марія Лєхова

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up