«Комсомольський напрямок» з автостанції приберуть, а графік руху автобусів уже є

«Комсомольський напрямок» з автостанції приберуть, а графік руху автобусів уже є
  • На гарячу лінію газети «RIA-Козятин» звернулися козятинчани, які повідомили, що на автостанції, що на вулиці Довженка, автобуси їздять, як кому хочеться, немає жодного графіка
  • Та й сама автостанція працює лише до 16.00.
  • Чому це так — розбиралися наші журналісти

У понеділок, 18 липня, на автостанції ми зустрілися з Олегом, одним із тих, хто повідомив про проблему.

— Що це за автостанція, яка припиняє свою роботу о 16 годині? Ми не говоримо про те, що для зручності пасажирів автостанція має бути десь поруч із вокзалом. Але що це за автостанція, яка припиняє свою роботу, коли у людей ще робочий день не закінчився? Як добратися додому селянам, що працюють у місті?  — запитує козятинчанин.

— Подивіться на напис «Комсомольський напрямок» на платформи № 1, — продовжує свою розповідь Олег. — У зв’язку з декомунізацією нашому Комсомольську повернули історичне ім’я Махнівка, то чому на автостанції ще досі висить «Комсомольський напрямок»? Якщо на Полтавщині придумували абревіатуру, щоб обійти закон і не змінювати Комсомольск, як це пропонував місцевий вчитель Горішніх Плавнів, то у нас такої потреби немає. Є Махнівка — значить напрямок Махнівський. Навіщо нам напрямок не існуючого населеного пункту?

Відео дня

Зі сказаним Олегом ми погодилися, але для повної ясності потрібно було вислухати думку перевізника.

Наступного дня ми ще раз приїхали на автостанцію. Перевізник вже розмістив новий графік курсування автобусів на Вівсяники і Сошанськ. Там чорним по білому було написано, що з 18 липня на Вівсяники автобус курсуватиме три рази на добу: о 6. 00, 11.00 та 15.00. На Сошанськ о 6. 00, 12.00 та 16.00 годині.

Коли ми зайшли у касовий зал, до нас підійшла диспетчер, адміністратор і касир в одній особі Людмила Годинник. Вона пояснила, що зміна графіка автобусів пов’язана була з тим, що на Вівсяники і Сошанськ автобус буде ходити замість двох рейсів тричі на добу. На Вівсяники автобус курсуватиме у вівторок та четвер, а на Сошанськ буде курсувати в понеділок, середу, п’ятницю та суботу. Крім того, щоденно буде їздити автобус до Самгородка через Йосипівку, час відправлення о 6.30 та 12.10. Всі інші маршрути відправляються з центру міста і заїжджатимуть на автостанцію для посадки пасажирів. На запитання, чому автостанція працює тільки до 16 години, вона відповіла, що автостанція лише посередник між перевізником і пасажиром. 

— Наша задача продати пасажиру квиток, об’явити час посадки і час відправлення автобуса. До 16 години автостанція працює не від хорошого життя, а через відсутність пасажирів. Коли буде пасажиропотік, тоді й автобуси протягом доби будуть довше курсувати. Проблема не у відсутності автобусів, а в тому, що пасажирів немає, — пояснила Людмила Годинник. 

Виходить, що якби перевізники вчасно розмістили повідомлення про зміну часу в графіку відправлення автобусів, то й незадоволення козятинчан би не було. 

Наостанок ми нагадали адміністратору, що пасажирам не подобається, що ще досі на автостанції біля платформі № 1 значиться комсомольський напрямок. 

— Якщо пасажирам це настільки важливо, то завтра скажу своєму чоловіку і він зніме табличку з направленням не існуючого населеного пункту, — сказала адмністратор автостанції

 

Читайте також:

Як уберегти свій велосипед від крадіжки: поліцейські дають поради

«Електричка зараз «в топі». Репортаж з електропоїзда «Козятин - Жмеринка»

Ремонт на Куликівського завершили. Як виглядає оновлена вулиця - фоторепортаж

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Tatiana Savitska

    З  Вівсяників о 7 00 ,на електричку в Миколаївку немає нічого ,а чому не зробити 0 6.30з Вівсяників  ,а з Самгородка  о 6,45  і на електричку до Вінниці встигавби

keyboard_arrow_up