Комусь заважав «лежачий поліцейський»

Комусь заважав «лежачий поліцейський»
  • Йдучи однією з вулиць, ми помітили, що на дорозі пошкодили пристрій примусового зниження швидкості.

  • Декілька шашок із «лежачого поліцейського» просто зняли і кинули на узбіччя.

  • Подробиці у нашій публікації

Декілька років тому біля однієї зі шкіл нашого міста встановили «лежачого поліцейського». Шашки жовтого кольору проклали по обидва боки від пішохідного переходу, яким користуються школярі, коли йдуть на уроки і повертаються додому. Встановлювати елементи примусового зниження швидкості — досить поширена практика, адже за кермом деякі люди часом забувають, що їдуть в місті, і «літають» вулицями, як швидкісними трасами.

Так було і з тією вулицею біля школи, допоки не поставили «лежачого поліцейського». Відтоді щоб проїхати ту ділянку дороги, водії були змушені скидати швидкість і їхати повільніше. Але декілька жовтих шашок з того «лежачого поліцейського» зняли.

Те, що «лежачий поліцейський» пошкоджений, журналісти нашого видання помітили увечері у неділю, 10 квітня. Йдучи вулицею, ми побачили круглий предмет, що лежав під деревом. Коли підійшли ближче, роздивилися, що це. Тим предметом виявилася жовта шашка від «лежачого поліцейського». Вона лежала на землі, догори ґвинтом, за який кріпилася до асфальту. В очі одразу кинулося те, що на дорозі не вистачає ще декількох жовтих шашок. Ще дві лежали на зеленій зоні по інший бік дороги. Загалом ми нарахували, що з «лежачого поліцейського» зняли чотири жовті шашки. Коли це трапилося і за яких обставин — не відомо.

Відео дня

Чи мала людина, яка це зробила, злий умисел — нам також не відомо. Бо за руку, як то кажуть, нікого не зловили. Але любителів щось пошкодити у Козятині вистачає. Не так давно в одній зі шкіл побили вікна. Часто-густо зривають і дошки з лавочок. Деякі вже у такому стані, що на них і не сядеш.

Хочемо нагадати, що на встановлення дорожніх знаків та «лежачих поліцейських», лавочок і вікон витрачають бюджетні кошти. Ці гроші падають не з неба. Основне джерело наповнення міської скарбниці — наші з вами податки, які вираховують із кровно зароблених нами грошей. А тому і встановлення, і відновлення у разі пошкодження буде за наші ж гроші.

Що кажуть у поліції?

Ми зателефонували до Романа Андрущака, начальника козятинського відділку поліції і повідомили про те, що з пристрою примусового зниження швидкості зняли декілька елементів. Позаяк ми не бачили, за яких обставин це сталося — ситуація неоднозначна. Роман Андрущак каже, що, можливо, у людини, яка це зробила, не було злого умислу. Як пояснив нам начальник поліції, інколи в покриття потрапляє волога і ці шашки можуть самі випадати. А тому не виключено, що саме так і могло трапитися і водій просто відкинув шашки на узбіччя, щоб вони не перешкоджали рухові і не пошкодили колеса машин.

— Може бути, що умисної дії немає, — каже Роман Андрущак. — Бо якби, наприклад, мали намір зняти і вкрасти, не викидали б шашки на узбіччя, забрали б із собою.

У поліції нам порекомендували звернутися до комунальних служб, щоб пошкодження полагодили. Що ми і зробили — зателефонували до Управління житлово-комунального господарства і повідомили про даний факт.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олег Чернодуб

    Не комусь ,а всім водіям заважає,завдає шкоди авто!
    Навмисне завдання шкоди
    автомобілю - немає токого ,а дарма!!!

keyboard_arrow_up