Майже півсотні авто на узбіччях: на парковку перетворюють не лише вулицю Грушевського

Майже півсотні авто на узбіччях: на парковку перетворюють не лише вулицю Грушевського
  • Із паливом нині проблеми, але автівок на дорогах менше не стає.

  • Сорок вісім — саме стільки транспортних засобів, припаркованих на узбіччі, ми нарахували вранці на вулиці Винниченка.

  • Майже безперервна вервечка із автомобілів тягнулася від «Тинка» до приміщення старої бані

Не так давно ми писали про одвічну проблему вулиці Грушевського. У базарний день та частина, що йде від Центру дитячої та юнацької творчості до перехрестя із Січових Стрільців, перетворюється на парковку. Водії залишають свої транспортні засоби просто на узбіччі, попри те, що це не місце для паркування. Але так же зручно — неподалік базар, тож, закупившись, не треба йти далеко з пакунками до машини. І все було б нічого, якби це не створювало перешкоди пішоходам та іншим водіям. Адже машини нерідко паркують так, що половиною колес вони стоять на тротуарі, що заважає людям ходити пішохідною доріжкою. Та й самі автівки стоять по обидва боки узбіччя, тож два транспортні засоби, які рухаються назустріч одне одному, зачасту просто не можуть розминутися.

Коли ми опублікували ту статтю, отримали чимало негативних відгуків. Втім факт залишається фактом — узбіччя вулиці — не місце для того, щоб паркувати свій транспортний засіб, навіть якщо це зручно. Втім Грушевського, на жаль, не одна така.

Ще одна вулиця, яку козятинчани перетворюють на парковку — Винниченка. Понеділок, 6 червня. На годиннику 10:52. Цілих 48 автомобілів нарахували ми на цій вулиці. Лише вдумайтеся у цю цифру. Вервечка із транспортних засобів тягнулася майже безперервно від «Тинка» до приміщення бані.

Відео дня

Автівки стояли по обидва боки від узбіччя. Не важко здогадатися, що створювали вони ту саму проблему: два транспортних засоби, які рухалися назустріч одне одному, ледве могли розминутися, тому що праворуч стоїть машина, ліворуч стоїть машина і навпроти теж їде машина — з’їхати просто нікуди. Майже півсотні автомобілів вишикувалися на ділянці дороги у якихось 310 метрів, створюючи перешкоду не лише для тих, хто за кермом, а й для тих, хто рухається на свої двох.

Свого часу ми робили анти-топ тротуарів у центрі міста. Було це восени минулого року. Так от, саме вулиця Винниченка була передостанньою у цьому рейтингу, тому що покриття пішохідних доріжок на цій вулиці одне з найкращих у місті. І все було б нічого, якби не один вагомий парадокс: хоч тут і значно кращий асфальт і чимало ділянок обкладені бруківкою, це, водночас, один із найвужчих тротуарів Козятина. Тут ледве можуть розминутися дві людини, які йдуть назустріч одне одному. Настільки вузесенька пішохідна доріжка. А тепер уявіть, що водій залишив свій автомобіль на узбіччі і двома колесами автівка стоїть на тротуарі, точно як на вулиці Грушевського. Тоді алея стає ще вужчою. Ось і спробуй пройти, коли і без того на вузькому тротуарі назустріч тобі йде жінка.

Та найбільше нас вразило навіть не це, а одна із іномарок, припаркована впоперек пішохідної доріжки. Чоловік просто під’їхав якомога ближче до базарчика, щоб не нести далеко мішок, який він щойно придбав у продавця.

І якщо велику кількість автівок, припаркованих на Грушевського, ще можна логічно пояснити, бо люди просто приїжджають на маленький базарчик і не хочуть далеко йти з пакунками, то чому вулицю Винниченка перетворюють на парковку — незрозуміло. Адже навряд чи водії, що залишили тут свої транспортні засоби, приїхали на ринок — на той момент, коли ми там були, майже всі точки продажу були закриті, а кількість яток, які працювали, можна було порахувати на пальцях однієї руки. Хтозна, може всі вони приїхали забирати посилки на пошту?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (8)
  • Сергей Лавренюк

    В Козатина є ще питання по стану доріг проїзних трохи по Матросова трохи біля Богемії і може ще десь
  • Черній-Сокальська Оксана

    Більша половина  автівок,- робітників вагоного і локомотивного депо, які приїздять до місця роботи .Автівки там стоять цілу зміну ,або відрядження.Раніше всі ставили авто в депо,було відведене місце,зараз його закрили і огородили парканом,залишили клаптик в кущах.Ось і маємо проблему.
  • Читач53

    Напевне вже настав час міській владі задуматися на облаштуванням  в місті автопарковок, а також зробити на  таких вулицях як Незалежності, Грушевського, Винниченка, тощо односторонній рух
  • Станислава Немировская

    До чого тут переселенці, по Винниченка завжди так.

keyboard_arrow_up