«Ми не будемо по ямах наносити дорожню розмітку»

«Ми не будемо по ямах наносити дорожню розмітку»
  • В минулому номері газети ми публікували звернення начальника відділення поліції № 2 Хмільницького районного відділу поліції ГУНП у Вінницькій області полковника поліції Романа Андрущак до учасників дорожнього руху.
  •  Перш за все, це стосувалося батьків школярів
  • У поліції та ЖКГ пояснили про ситуацію з розмітками на дорозі

Головне зі звернення — довести до дітей вимоги правил дорожнього руху та при супроводженні пояснювати безпечні шляхи, межі безпечного руху через проїзну частину та поза нею. Цю публікацію на нашому сайті переглянути більше тисячі козятинчан і дехто з читачів задавав питання — а де взагалі розмітка на дорогах? Її немає, одні недотерті шматочки фарби.

І справді, зазвичай до першого вересня на козятинських дорогах її оновлювали. Малювали пішохідні «зебри», які за рік стираються під колесами автівок, підлаштовували дорожні знаки тощо. Цьогоріч цього не має. А завтра вже 1 вересня. Хоча не всі школярі будуть відвідувати очне навчання, але все таки, діти відвідують різноманітні гуртки, ходять вулицями і оновлений пішохідний перехід має бути. Це безпека дорожнього руху.

Відео дня

Ми переадресували питання дорожньої розмітки начальнику козятинської поліції Роману Андрущаку.

— Неодноразово чув невдоволення громадян стосовно стану вулично-дорожньої мережі на території обслуговування відділення поліції, на ці болючі питання хочеться відповісти, що згідно повноважень ми все зробили і не стоїмо осторонь, — каже Роман Андрущак. — Але людям важливий кінцевий результат. Однак особовим складом відділення поліції на постійній основі здійснюється моніторинг та вживаються заходи по документуванню стану вулично-дорожньої мережі. За результатами направлених листів, актів огляду вулично-шляхової мережі утримувачами ініційовано проведення ремонтних робіт. Хотілося прискорити проведення таких робіт, але є відповідні процедури та норми, які залежать не від мене чи моїх підлеглих. Також слід зауважити, що серед питань стану вулично-шляхової мережі звернено увагу на стан дорожньої розмітки та відповідності дорожніх знаків.

Тож, як бачимо все що залежить від поліції — зроблено. Тому вирішили звернутися ще до в.о начальника козятинського управління житлово-комунального господарства Івана Вовкодава. Запитали в нього чи будуть взагалі цього року поновлювати дорожню розмітку і якщо так, то коли це буде.

— Головна проблема в тому, що ми не можемо виконати поточний ремонт доріг у зв'язку з тим, що ці роботи можуть бути проплачені після погодження начальника Вінницької обласної військової адміністрації, — сказав Іван Вовкодав. — У нас є програма розвитку дорожнього господарства, яка передбачає оновлення дорожніх розміток. Але ж ви розумієте, що ми не будемо по ямах її наносити. Після виконання поточного ремонту все буде. Терміни залежать не від нас, ми чекаємо від області. Ми листи їм вже двічі направляли.

Тож мусимо чекати і ми.

Читайте по темі:

У Козятині стартує сезон ямкового ремонту

Роман Андрущак: «Дотримуйтеся правосвідомості в сфері дорожнього руху»

Медогляд перед навчальним роком. Розповіли про довідки, які треба надати медпрацівнику школи

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Марія Олійнічук

    Та Ви хоч на несіть цю розмітку там де є дороги, не також уже в нас погані дороги що не можна нанести розмітку, якщо є ями так не кругом, все відписки., та відмазки.
  • Тетяна Костюк-Канєвська

    😏❗ Казка про ,, Ріпку " по козятинським мотивам.

keyboard_arrow_up