Ми перевірили: щебінь з-під колії не вивезли

Ми перевірили: щебінь з-під колії не вивезли

Щебінь не був насипом для колії

Дмитро Артемчук

На гарячу лінію газети “RIA-Козятин” звернулися мешканці вулиці Червоної Калини. Вони повідомили, що в четвер, 5-го липня, біля переїзду 1011 кілометра з-під колії забирають баласт, його вантажать на КамАЗи і везуть на якусь дорогу засипати ями.  

Ми перевірили інформацію. Вона відповідала дійсності, за винятком одного моменту. Щебінь, про який шла мова, не був насипом для залізничної колії. На тому місці був спортивний майданчик, на якому виросло не одне покоління дітей. Самі дітлахи його чомусь назвали “Беріг”.

Відео дня

Засипали цю дитячу забавку років 10 тому, коли робили капітальний ремонт чотної колії. Зайвий щебінь звозили саме туди. Час від часу до купи каміння, що була на колишньому спортивному майданчику, навідувалися чиновники різних рівнів. Вони хотіли використати майже трофейне каміння для ремонту доріг. Та мало кому подобався той матеріал. Одних не влаштовувало, що в тому камінні великий вміст піску мазуту й гравію. Інші боялися, що в камінні з брудом могли потрапити шкідливі елементи, що перевозяться залізничним транспортом.

От і лежало те забруднене каміння, поки не знайшовся клієнт, якому немає різниці, чим засипати дорогу. Та навіть не дорогу, а колію біля ставка.

У минулому році в селі Журбинці святкували Івана Купала. Тільки чудове свято мало не зіпсував дощ. З першими краплинами минулорічного рясного дощу господарі залізних коней натисли на газ. Хитрі водії і ті, що мали черговість проїзду, на греблі ставка утворили тісняву. Не всі могли дати задній хід — дорога вже була надто слизькою. І утворилась на дорозі велика пробка.

Мабуть, щоб уникнути подібної ситуації в цьому році, журбинецький сільський голова Козаченко вирішив вистелити дорогу. Саме він, як повідомили в дистанції колії, став господарем каміння, що лежало на “Березі”.

Ми вдячні не байдужим мешканцям міста, які нам телефонують, побачивши якісь порушення. Ми перевірили — насип колії не чіпали. І в цьому випадку безпека залізничного транспорту не порушена. Чи підходить такий матеріал для настилу дороги в полі, покаже час.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up