Мопеди, скутери, мотоцикли: у поліції нагадали правила та вимоги власникам двоколісного транспорту

Мопеди, скутери, мотоцикли: у поліції нагадали правила та вимоги власникам двоколісного транспорту
  • У зв’язку з потеплінням та настанням весни на вулицях області з’являтиметься все більше учасників руху на мотоциклах, мопедах, скутерах та інших двоколісних транспортних засобах.
  • Тож, заради безпеки всіх учасників дорожнього руху, поліцейські нагадують про основні правила та вимоги до власників двохколісного транспорту.

Поліція Вінницької області нагадує — варто пам’ятати, що для керування мототранспортом необхідно мати посвідчення водія з відповідною категорією, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та державні номерні знаки.

Довідково

Усі двоколісні транспортні засоби мають бути застраховані. За невиконання вищезазначених вимог (наявність посвідчення водія з відповідною категорією, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та державні номерні знаки) встановлено адміністративну відповідальність.

Відео дня

Категорії, які відповідають типам мототранспорту:

  • «А1» – мопеди, моторолери та інші двоколісні транспортні засоби з об’ємом двигуна до 50 куб. см або електродвигуном до 4 кВт;
  • «А» – мотоцикли (у т.ч. з боковим причепом) та інші двоколісні ТЗ з об’ємом двигуна 50 куб. см і більше або електродвигуном 4 кВт і більше;
  • «В1» – квадро- і трицикли, мотоколяски та інші триколісні (чотириколісні) ТЗ, з максимальною масою не більше 400 кг.
  1. Підготовка водіїв категорій А1 та А проводиться з 16-річного віку, для категорії В1 — необхідно мати 18 років.
  2. Водії двоколісних транспортних засобів є повноцінними учасниками дорожнього руху, які зобов’язані дотримуватись правил поведінки на дорозі.
  3. Водій мототранспорту повинен їхати в застібнутому шоломі, при цьому пасажирів це також стосується. Не можна брати пасажиром дитину зростом менше 145 см або віком менше 12 років.
  4. Двоколісній мотоцикл і тим більше мопед не має права брати участь у буксируванні.
  5. Технічний стан двоколісних транспортних засобів та їх обладнання повинні відповідати вимогам стандартів, що стосуються безпеки дорожнього руху.

— Шановні водії! Неухильно дотримуйтесь правил дорожнього руху. Зверніть увагу на обмеження швидкості руху, обгін та проїзд перехресть. Будьте уважними і обережними, виконуючи маневри, дивіться в дзеркала заднього і бокового виду, не забувайте вчасно вмикати і вимикати повороти. — йдеться у повідомленні

 

«Особливо обачними будьте під час руху поблизу шкіл, садочків»

Також поліцейські звертають увагу на збільшення кількості дітей на вулицях, які з приходом весняно-літнього періоду розпочнуть катання на велосипедах, самокатах, скейтах, роликах.

— Особливо обачними будьте під час руху поблизу шкіл, дошкільних навчальних закладів, дитячих майданчиків та інших місць перебування неповнолітніх. Під час наближення до пішохідних переходів знижуйте швидкість аби не втратити можливість швидко зорієнтуватися на зміну обстановки.

Нагадаємо, із середини лютого у Козятині відкрився набір до батальйону патрульної поліції з обслуговування Хмільницького району управління патрульної поліції у Вінницькій області. Територіально він буде розміщений у місті Козятин. У приміщенні, де колись знаходилось МРЕО та ДАІ, на Кондрацького,1.

Читайте також:

Сів за кермо напідпитку, збив на смерть 80-річного чоловіка та зник з місця події

Тротуари будуть чистими: у Козятині придбали підмітально-прибиральний автомобіль з мийкою

Півкілометра дороги з поворотами над ставом і жодної опори

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up