На вулиці Данила Нечая та Князів Острозьких у болоті можна загубити взуття

На вулиці Данила Нечая та Князів Острозьких у болоті можна загубити взуття
Вулиця Князів Острозьких. Якби люди її не ремонтували самі, то калюжа була б від паркана до паркана
  • До редакції газети «RIA-Козятин» звернулися мешканці вулиці Данила Нечая.
  • «Вулицею Данила Нечая та вулицею Петровського (нині Князів Острозьких) пройти і не залізти в болото — неможливо. Ранком йдеш на автобус і боїшся, що  у взутті не витримає підошва», — казали вони.

Про дві калюжі на вулиці Данила Нечая нам відомо давно. Про них розповідали люди, які давно жили на вулиці Калініна (так раніше називалася вулиця Данила Нечая до переменування). В роки Другої світової війни на дорогу згаданої вулиці скинули дві авіабомби. Люди вирви від бомб засипали землею, а всі наступні покоління вже майже 80 років ями, де падали бомби, чим можуть, засипають. Хтось сипле в ями залишки від будматеріалів, хтось привозить щебень та за власні кошти рівняє таким способом дорогу. Так зробила, наприклад, господиня домогосподарства за №10. Привезла машину щебеню і навпроти себе засипала канаву, а центр калюжі змістився ближче до будинку за номером 7. Навпроти десятого номера тепер ніби все добре, але глибина калюжі не змінилася. Вона глибоченька і одне добре - обійти її  і не влізти в багнюку можна по непарній стороні. 

Друга яма на вулиці Данила Нечая навпроти будинку 14. Чим тільки не засипали ту  дорожню впадину, а в період тривалих дощів чи танення снігу з-під каменю, цегли, битих листів шиферу на дорогу вириваються грунт у вигляді рідкого болота. Від проїзду кожної автівки багнюка розливається в подвір’я домогосподарств. Мешканці вулиці, що йдуть на автобус, настільки звикли до болота, що іноді жартують: «У нас тут явище унікальне, з-під землі виходить болотно-клейка лава, настільки клейка, що відривається взуття». 

Відео дня

Назву вулиці, яку гості редакції назвали вулицею Петровського, нам допомогли встановити у архітектурному відділі нашого міста. Там нам пояснили, що колишні вулиця і провулок Петровського перейменовано і об’єднано у вулицю Князів Острозьких. 

Щодо незадовільного стану відсипної частини дороги вулиці Князів Острозьких ми вже зверталися до управління житлово-комунального господарства. На той час начальник ЖКГ Андрій Корнійчук порадив жителям вулиці звернутися до міської ради з листом... 

Станом на 23 лютого цього року на відсипній дорозі Князів Острозьких ситуація просто жахлива. Якби добрі люди не постелили з цегли через воду кладку, то всім перехожим довелося б ходили по воді. Звернутися мешканцям вулиці із заявою про допомогу можна. Але нам згадалася історія незаасфальтованої ділянки дороги на вулиці Шевченка. Було подібне звернення від жителів вулиці Шевченка. Була й сесія, де депутати міської ради вулицю Шевченка включили до переліку вулиць, які мали ремонтувати. Давно то було, тільки віз і нині там. Тому не звертаються люди за допомогою до міської ради, бо вважають, що та заява нічого не варта. А ми сподіваємося, що міська рада візьметься за ремонт доріг.

Читайте також:

Засмічують узбережжя ставу «Лікарняний»: самгородчан штрафуватимуть за порушення благоустрою

Замість відбійників верби, замість асфальту — ями: жителі Бродецького просять заасфальтувати дорогу

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Влад

    Це по Козятин скрізь так!!!

keyboard_arrow_up