Найбільше аварій трапляється у понеділок та середу

Найбільше аварій трапляється у понеділок та середу
  • Статистика. Підбиваємо підсумки дорожньо-транспортних пригод, що сталися у нашій області та зокрема на території колишнього Козятинського району у 2022  році.
  • У поліції повідомляють — за останніх 12 місяців на Козятинщині трапилося 85 аварій. Розповідаємо про потерпілих, загиблих та найчастіші причини скоєння ДТП на наших дорогах

За інформацією управління превентивної діяльності Головного управління національної поліції, у Вінницькій області за 11 місяців поточного року на автошляхах регіону сталась 2717 дорожньо-транспортних пригод, з яких 553 — з потерпілими. У цих автопригодах травмувались 681 людина та 120 загинули.

В області постраждала 121 дитина

Як свідчить статистика, в автопригодах травмуються та гинуть діти. На жаль, у порівнянні з минулим роком кількість таких автопригод збільшилась. Так, за 11 місяців поліцейські зафіксували 142 дорожньо–транспортних пригоди за участю неповнолітніх, в яких 121 дитина отримала травми й 6 загинули.

Дізналися, яка ситуація з автопригодами на Козятинщині. За словами начальника сектору реагування козятинської патрульної поліції В'ячеслава Сушка, у поточному році на автошляхах території обслуговування Козятинської, Махнівської, Глуховецької та Самгородоцької громад сталась 85 дорожньо-транспортних пригод, з яких 25 — з потерпілими. У цих автопригодах травмувались 30 людина. На жаль, четверо осіб загинули.

Відео дня

Найчастіші причини та місця ДТП

— Найчастіше причинами автопригод, що призводять до пошкоджень транспортних засобів, травмування та смертності громадян, є перевищення безпечної швидкості, порушення правил маневрування, недотримання дистанції, а також порушення правил проїзду перехресть, — розповідає В’ячеслав Сушко. — Найбільшу кількість ДТП з травмованими та загиблими поліцейські фіксують у понеділок і середу з 15 до 17 години. Також найчастішими місцями вчинення ДТП загалом є адміністративна дорога  М-21 ( 31 дорожньо-транспортна пригода). Попри те, у місті Козятин — 30 дорожньо-транспортних пригод, з яких 9 — на вулиці Довженка.

Поліція звертає увагу усіх учасників дорожнього руху бути обачними та обережними, безумовно дотримуйтесь правил дорожнього руху та закликає батьків обов’язково нагадувати дітям про основні правила пересування тротуарами та пішохідними доріжками, а також значення найпоширеніших дорожніх знаків та розміток.

— Наразі через обмеження використання електроенергії внаслідок ракетних ударів на вулицях міста частково вимкнене освітлення, — продовжує В’ячеслав Сушко. —  У таких умовах пішоходів помітити складніше. Щоб убезпечити себе, радимо одягати світлий верхній одяг або чіпляти світловідбиваючі елементи. Таким чином ви будете більш помітними на неосвітлених вулицях. Бережіть себе та своїх близьких!

Читайте також:

«Постають на зупинках, немає як під’їхати і пасажирів висадити»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up