Перехрестя без розмітки очікують своїх жертв

Перехрестя без розмітки очікують своїх жертв

У Козятині існує багато небезпечних ділянок доріг.

Три перехрестя становлять дійсну загрозу життю і здоров’ю. На них великий трафік автомобілів, велосипедистів і пішоходів. Це перехрестя вулиць Щорса і 1-го Травня, перехрестя та ділянка дороги біля 3-ї школи та перехід на вулиці Незалежності біля Укртелекому. Дорожня розмітка та знаки майже відсутні.

Перехрестя вулиць Щорса і 1-го Травня

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити Daf в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Обидві ці вулиці на перехресті вузенькі. Тротуарів нема. Пішоходи, велосипедисти, мами з колясками вимушені переміщуватися по дорозі. Біля автобусної зупинки автобусного маршруту №2 поставили лавку й у тому місті є ледь помітні залишки “зебри”. Якщо уважно не придивлятися, то й не побачиш. Знак про пішохідний перехід замаскований в гілках дерева. Жодних знаків про обмеження швидкості не стоїть. Автівки, а там їздять від легковушок до багатотонних вантажівок, велосипедисти та мотоциклісти розганяються на Щорса й не зменшують швидкість перед перехрестям. На 1-го Травня не розженешся — дорожнє покриття не дозволяє. Людям доводиться уважно вдивлятися в обидва кінця вулиці Щорса й швиденько переходити, поки нема транспорту. Зі слів перехожих, поки що трагедій не було. Але всі вважають за необхідне встановити “лежачих поліцейських” та нанести розмітку на пішохідному переході.

Відео дня

Перехрестя біля 3-ї школи

Тут ситуація ускладнюється шириною доріг та величезною кількістю учнів. Які під час учбового року (та й на канікулах), є потенційними жертвами неуважних водіїв. До речі, й самі водії, які часто проїжджають через це перехрестя, обурені відсутністю розмітки. Тротуарів тут, як і на попередньому перехресті, нема. Люди йдуть по узбіччю, а повз них мчать автомобілі. Мешканці прилеглих будинків кажуть, що й діти, й машини тут  “просто літають”. Питання часу, коли реакція підведе якогось водія й станеться лихо.

Був випадок, коли у хату однієї з жінок, що мешкає навпроти школи,  ледь не в’їхала автівка. Каже, що врятував її стовп з огорожі та вишня — з такою швидкістю мчала машина.

На момент візиту журналіста на це перехрестя, ніякої розмітки там не спостерігалося. Але з’явилися новенькі знаки пішохідного переходу.

Місцевий голова квартального комітету Петро Дабіжа запевнив, що до вересня на цьому перехресті наведуть лад.

— Роботи дуже багато, — каже він. — Але ми потроху все необхідне зробимо!

Перехід біля Укртелекому та “Обжорки”

Тут рух машин не занадто щільний. Але іноді автівок, автобусів на зупинці та людей, які йдуть або їдуть велосипедами з базарчика, накопичується забагато. Водії не мають змоги добре роздивитися, люди поспішають й переходять, де заманеться. Десь два місяці тому дівчинка перебігала через вулицю Незалежності до “Обжорки” , де рухався мікроавтобус. Водій теж побачив малу в останню мить й ледь встиг трохи пригальмувати.

“Зебра”, точніше її залишки, є перед автобусною зупинкою і вже перед вулицею Січових Стрільів. Знак пішохідного переходу ховається в кроні дерева. І майже завжди на самій “зебрі” паркують автівки. Тож люди переходять вулицю Незалежності в районі Укртелекому й “Обжорки” хаотично, лавіруючи поміж ледь рухомих машин. Або ж перебігають дорогу, ризикуючи життям.



 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Владимир Маслов

    Не только разметку надо  делать ! Пора ставить светофоры! Или это не в этой жизни? Или может светофоры не по карману нашему бюджету?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up