Перетворюють вулицю на парковку

Перетворюють вулицю на парковку
  • На вулиці Грушевського є така ділянка, де вдень ні пройти, ні проїхати.

  • Мало того, що автівки там паркують на узбіччях, так деякі водії ще й примудряються залишати свої машини на тротуарах.

  • Усе це заважає не лише пішоходам, а й дорожньому рухові

Можливо ви чули про популярного в Україні блогера Костянтина Андріюка? Він знімає на відео водіїв, що порушують правила дорожнього руху і паркуються у невстановлених для цього місцях. Свої ролики викладає на каналі у YouTube. Уривки з цих відео також показують у ранковій передачі на одному з всеукраїнських телеканалів.

Свій контент блогер знімає переважно у столиці, хоча інколи в кадр потрапляють й інші міста України. Якби Костянтин Андріюк завітав на вулицю Грушевського у Козятині, йому б також було що фільмувати.

Після дощу чи танення снігу на вулицю Грушевського краще не йти. У численних ямах обабіч тротуару, що вздовж дев’ятиповерхівки під номером 23, вода збирається у величезні калюжі. І коли цією ділянкою дороги проїжджає автівка, навіть якщо це не фура і не мікроавтобус, а звичайна легковушка, пішохід просто приречений на те, що його обляпає болотом і водою з калюжі. Навіть якщо водій по-людськи завчасно скидає швидкість і їде повільніше. Про ту частину Грушевського, що в приватному секторі, взагалі не йдеться. Там споконвіку не було асфальтового покриття і не факт, що люди колись дочекаються, щоб біля їхніх будинків вулицю нарешті заасфальтували. Але стан дорожнього покриття на Грушевського - це, як то кажуть, вже зовсім інша історія. Бо є у цієї вулиці ще одна проблема.

Відео дня

Повернімося до тієї частини Грушевського, що у самісінькому центрі міста, в районі дев’ятиповерхівки під номером 23. Щодня вранці, наче гриби після дощу, тут з’являються припарковані автомобілі. Водії залишають своїх залізних коней на узбіччі дороги, а самі, тим часом, відправляються у своїх справах. Нерідко виїжджають машинами на зелені зони перед пішохідними доріжками і залишають їх там. Це стосується правого боку вулиці. Натомість з лівого боку часто-густо буває так: двома колесами припарковане авто стоїть на узбіччі, двома - на тротуарі.

Перші припарковані автомобілі з’являються тут вранці, ще до восьмої години. І тягнутися ця вервечка з автомобілів може аж до Центру дитячої та юнацької творчості, на який в народі кажуть «Будинок піонерів». У другій половині дня парковка на вулиці Грушевського поступово зникає, щоб наступного ранку з’явитися знову.

І все було б нічого, якби припарковані вздовж узбіччя автомобілі не заважали дорожньому руху. Не станемо заперечувати, що вулиця Грушевського не єдина у Козятині, яку водії використовують для автостоянки. Парад автомобілів регулярно можна побачити і на Героїв Майдану біля лікарні, і на Незалежності біля пошти. Втім на цих вулицях дві автівки, які їдуть назустріч одна одній, можуть хоча б нормально розминутися, навіть якщо на узбіччі будуть припарковані автомобілі. Чого не скажеш про вулицю Грушевського. Нещодавно бачили таку ситуацію: праворуч в бік маленького базару їхав блакитний бус. Навпроти нього з лівого боку їхав легковик. Водій блакитного буса мусив трохи здати назад, а легковик взагалі виїхав на тротуар. Інакше ці дві машини просто не змогли б розминутися, бо на узбіччі дороги, як завше, стояли припарковані автомобілі.

Чому саме цю частину вулиці Грушевського так вподобали водії і стали використовувати її для стоянки, здогадатися не важко. До маленького базарчика рукою подати, тож можна скупитися і не йти далеко з важкими пакетами. Але, як ми вже говорили, це не єдина вулиця, де водії залишають свої автівки. То може головна проблема у відсутності парковок?

Були часи, коли на розі Пилипа Орлика і Винниченка, навпроти колишньої автозаправної станції «Дукан», була автостоянка. На парковці за огорожею водії могли залишити своє авто. Сьогодні на тому місці – суцільне поле. На увесь центр міста ми нарахували всього-на-всього п’ять парковок. На вулиці Винниченка є автостоянка на території лікарні, втім вона лише для працівників медичного закладу. На Героїв Майдану декілька паркомісць навпроти Міської ради, де свої автівки залишають працівники міськради чи депутати, коли приїжджають на сесію. Ще одна невелика парковка на вулиці Мічуріна, під дев’ятиповерхівкою на Грушевського, 23, але нею також користуються переважно працівники міської ради. Адже у приміщенні під житловим будинком розташоване Управління ЖКГ та кілька відділів міськради. І по одній парковці на вулицях Грушевського та Пилипа Орлика навпроти цілодобових мережевих супермаркетів, де майже завжди зайняті усі паркомісця.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (11)
  • Саня Найдюк

    А де в Козятині взагалі е паркова? Наприклад де стоїть знак парковка для таксі?
  • Татьяна Цюцюра

    А ви спробуйте припаркуватися на Вінниченка. Все вагонне і локомотивне депо паркується. Якщо приїдеш раніше, то ще є де поставити, а пізніше, то аж за екраном..от вам і парковка.
  • Царь Батюшка

    Для «10» діє знак «Зупинка заборонена» , який встановлений на перехресті
  • Руслан Фраг

    Тем у кого авто нет, не понять людей которые паркуются

keyboard_arrow_up