Перевищують швидкість та сідають за кермо п'яні: у поліції повідомили найчастіші причини ДТП

Перевищують швидкість та сідають за кермо п'яні: у поліції повідомили найчастіші причини ДТП
Фото ілстративне
  • За даними Управління превентивної діяльності ГУНП з січня по квітень на автодорогах Вінниччини поліцейські зафіксували 931 дорожньо-транспортну пригоду, з яких 177 з потерпілими. У цих автопригодах травмувались 225 людей та 39 загинули.

Як повідомляє Поліція Вінницької області, найбільш поширеними причинами аварій, які призводять до травмування людей та пошкодження транспортних засобів стали:

  • - перевищення безпечної швидкості;
  • - порушення правил маневрування;
  • - недотримання дистанції;
  • - порушення правил проїзду перехресть;
  • - керування транспортними засобами у стані сп’яніння.

За участі неповнолітніх стались 44 аварії, внаслідок яких загинуло 2 дітей та 45 отримали травми.

Відео дня

Згідно зі статистикою найбільша кількість аварій трапляється у вівторок з 18 по 19 годину.

— Шановні водії та інші учасники дорожнього руху! З приходом весняно-літнього періоду на вулицях збільшиться кількість велосипедистів та інших користувачів двоколісного транспорту, то ж будьте обачними, враховуйте дорожню обстановку та неухильно дотримуйтесь правил дорожнього руху.

Пішоходам же  радять рухатись виключно по тротуару, а за його відсутності — по краю проїзної частини назустріч руху транспортних засобів. При цьому треба бути обережним та не заважати іншим учасникам дорожнього руху. У темну пору доби прикріпляти до одягу світловідбиваючі елементи.

— Будьте прикладом для дітей у дотриманні правил дорожнього руху та пам’ятайте, що безпека на дорогах залежить від кожного.

Додамо, поліція нагадує водіям та пасажирам «двоколісних» про правила безпеки

Читайте також:

Смертельна ДТП: між селами Туча та Весела вантажівка наїхала на пішоходаНа Винниченка пропонують зробити односторонній рух

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up