План розвитку поки що на папері

План розвитку поки що на папері

Про зустріч жителів мікрорайону ПРБ з депутатами міської ради вже повідомлялося. Зустріч закінчилась обіцянками і красивими словами, заговоривши проблему.

Ось вислів одного депутата:

— Активність громади має бути сформована письмово, тоді всі звернення будуть розглянуті владою та включені в плани розвитку міста.

Активістом від громади якраз повинен бути сам депутат. Це йому народ дає мандат довіри, делегуючи його у владу, щоб він відстоював інтереси громади. А коли депутат зраджує свого виборця і зливається з владою, то веде себе так, щоб проблему заговорити.

Відео дня

Та повернімось до плану розвитку міста.

На 7 сесії 7 скликання, яка відбулася 20 травня 2016 року, була затверджена депутатською більшістю програма будівництва, реконструкції ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності в місті Козятині на 2015-2020 роки. Як програмісти від влади мали повернутися в рік, що минув, загадка. Як люди творчі, вони можуть творити, а можуть і витворяти. От і витворили, що в 2015 році вибірковим капітальним ремонтом провели такі вулиці: 8 Гвардійська, Привокзальна, вул. 1 Травня, Сагайдачного, Матросова, Катукова, Корольова, Пушкіна, частково вулиці Героїв Майдану, Незалежності, вул. Дружби, Довженка.

Поточним ремонтом дорожнього покриття — вулиці Підгорбунського, Склярова, Героїв Майдану, Привокзальна, І. Франка, Катукова, Довженка, Я. Мудрого, Незалежності, Куліковського, Грушевського, П. Орлика, Січових Стрільців, Матросова, Васьковського, Г. Сковороди, Князів Острозьких, Винниченка, пров. Крайній, частково вул. Склярова. Якщо на деяких вулицях з цього переліку щось робилося, то це заслуга минулої влади. Нова влада була обрана в кінці жовтня і до ремонту доріг ще не дійшла.

У 2016 році вибірковим капітальним ремонтом були проведені такі вулиці: частково вул. Лермонтова, Кошового з проїздом на вул. 8 Гвардейська, між буд. 47, 49, вул. Довженка, Суворова, Кірова від вул. Корольова до залізничного переїзду, пров. Шевченка від залізничного переїзду до вул. Червоної Калини, Данила Галицького, Привокзальна.

Поточним ремонтом в 2016 році мали ремонтуватися 8 Гвардійська, Куликівського, Довженка, Героїв Майдану, Я. Мудрого, Васьковського, Сербіна, Седова, 1 Травня, Катукова, Стуса, Валдаєвська, Дружби.

Деякі вулиці згідно з програмою міської ради протягом одного року ремонтуються двічі. Після капітального ремонту поточним. Після поточного капітальним.

А ще в 2015-2016 роках згідно з програмою на вулицях 1 Травня, Корольова, Джерельна, пров. Шевченка, Довженка, Суворова побудовані нові тротуари, пішохідні та велосипедні доріжки. Є вони там, чи немає, судити людям, які там ходять та їздять.

Тож чи є віра до красивих слів, коли за кошти платників податків не виконується в повному обсязі затверджена програма розвитку міста.

Що стосується самої програми розвитку — то це хороша програма. Цю програму влада запозичила у “Громадянської позиції”. Цю програму влада критикувала і досі критикує в підконтрольних ЗМІ. Але, приємно, що розуміють її реальність, якщо кошти використовувати за призначенням.

В'ячеслав ГОНЧАРУК

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up