Проїзд у міських автобусах може подорожчати

Проїзд у міських автобусах може подорожчати
Фото з архівів газети
  • Користуєтесь громадським транспортом? Будьте готові до того, що вже зовсім скоро доведеться платити більше.
  • Остаточне рішення поки не ухвалили, втім, якщо його приймуть, проїзд на всіх маршрутах міста подорожчає.
  • Коли планують ввести новий тариф і на скільки він буде більшим за нині діючий?

Понеділок, 25 квітня. На одній із зупинок жінка чекає автобуса. Підходимо до неї, запитуємо, чи не чула вона про те, що збираються підняти тариф на проїзд у громадському транспорті?

— Не чула за це, ще не їхала маршруткою, — відповідає жінка. — Сьогодні хотіла зранку виїхати, і то мене підвезли, от і зараз чекаю маршрутку. Має бути в половину.

Приблизно через 15 хвилин після нашої розмови на зупинку прибуває «сімка». Ми чекаємо, коли завершиться висадка і посадка пасажирів, заходимо в салон. Жодного оголошення стосовно того, що тариф на перевезення зросте, немає. Запитуємо водія, чи дійсно проїзд в автобусі має подорожчати? На що водій киває. Цікавимося, якою буде ціна? Водій знизує плечима.

Відео дня

— А яка причина підняття вартості проїзду? — запитуємо наостанок.

— До директора, всі питання до директора, — відповідає водій.

Прямуємо на іншу зупинку. Тут «двійку» чекають чоловік із дружиною. Питаємо, чи не чули вони про те, що має підніматися тариф на проїзд по місту?

— Поки ні, — відповідає чоловік. — Ми ось в п’ятницю їхали, то було 15. Ми їдемо в Іванківці. На Глухівці, то вже 20 квиток, був 15. У Бердичеві чомусь, я як пенсіонер їздив, то там пів ціни в автобусі. А в Козятині немає різниці. Як це так?

Поки до приїзду автобуса залишається ще 6 хвилин, чоловік йде в аптеку. Тим часом спілкуємося з його дружиною.

— Та й в Янківці скільки ж тут їхати? А 15 гривень, — каже жінка. — У Вернигородок 20 гривень. То де Вернигородок, а де Іванківці? Це ж як пів дороги. Але що зробимо? Нічого не зробимо. Таке життя. Скажу чесно, машина була, то ми їздили машиною більше, а зараз машини немає — то на автобусі. То син інший раз привезе. Бо ми живемо в місті, а в селі тато жив, але це тато помер, а там город, то також треба засадити. Тай так також катаємося, мусимо. Але це трохи набрали їсти, щоб довше посидіти і не кататися. Бо що пенсії? В чоловіка дві тисячі пенсії, а що тих дві тисячі? 

Поки ми говорили, на зупинку під’їхала «двійка». Відчинилися пасажирські дверцята. Зазираємо в салон — жодного оголошення про те, що тариф на перевезення буде підніматися, немає. Чекаємо, поки наші співрозмовники сядуть в автобус, тоді запитуємо водія, чи справді має піднятися тариф на проїзд по місту? Водій спершу цікавиться, для чого нам ця інформація. Почувши, що ми представники преси, відповідає:

— З першого числа буде 8 гривень.

— А чому піднімають плату? — запитуємо.

— Все до хазяїв, — відповідає водій.

В Управлінні житлово-комунального господарства нам підтвердили, що проїзд на всіх маршрутах по місту може подорожчати. Перевізники звернулися із проханням дозволити підняти тарифи у зв’язку з тим, що подорожчало пальне та запчастини. Частина перевізників просила встановити тариф у межах 10 гривень, втім Управління ЖКГ провело нараду і погодило тариф у 8 гривень. Відповідне рішення підготували на засідання виконавчого комітету, яке поки не відбулося. Якщо члени виконкому його приймуть, у травні поїздка у всіх автобусах, що курсують по місту, коштуватиме 8 гривень.

Додамо, що у Козятині вартість проїзду в громадському транспорті не змінювалася впродовж декількох років. У той час як в таких містах як Жмеринка і Хмільник громадський транспорт вже давно подорожчав. У Жмеринці ціну за проїзд в міських автобусах минулого року підняли двічі — спершу навесні до 6 гривень, взимку — до 8 гривень. Ще раніше, у 2019-му тариф на перевезення по місту зріс у Хмільнику — там встановили ціну в 6 гривень.

 

Читайте також:

Тариф на електроенергію не змінюватимуть півроку

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Елена Стецюк

    Що значить "не утвердили", вже ціна прикріплена 8 грн. по місту з 1 травня.
  • Янина Ярощук

    Если подымать цену,то и график чтобы был соответственный!!!А не 1 в час!
  • Марія Олійнічук

    Досить того що їздять один в час, то щей така ціна велика, а якщо розібратись то щоб у вихідні дні виїхати з центра міста, то є велика проблема з їхнім графіком, люди їдуть на базар, з базару то ЦК проблема якщо не встигли на часи відправки все добирайся як хочеш, або чекай цілий час.
  • Машуня Тимофеева

    Ви бачили ціни на солярка...

keyboard_arrow_up