Рейтинг найгірших вулиць: «Доріг в цьому мікрорайоні немає, одне бездоріжжя»

Рейтинг найгірших вулиць: «Доріг в цьому мікрорайоні немає, одне бездоріжжя»
Вулиця Рєпіна.Вчителі і діти йдуть зі школи

Про дві найгірших дороги Козятина – Лермонтова і Нечая ми вже писали. Наступні в рейтингу найгірших вулиць міста, на думку козятинчан, – Шмідта, Грушевського та Рєпіна. На що скаржаться люди – у нашій розповіді

Вулицю Шмідта можна розділити на дві частини. Перша – це ділянка з помірним потоком транспорту. Вона починається від вулиці Героїв Майдану і тягнеться в бік залізниці з виїздом до вагонного та локомотивного депо. Час від часу цю ділянку дороги підсипають щебнем організації залізничників. Ділянкою дороги від Героїв Майдану в сторону вулиці Грушевського автівки майже не їздять, тому нею вже багато років ніхто, крім місцевих мешканців не займається. З власної ініціативи засипають люди ями на дорозі тим, в кого що є.

Відео дня

Вулиця Грушевського за протяжністю одна з найдовших у Козятині. Початок її – від пісочниці Західного парку до кафе «Затишок», що біля річечки. Від горловини колій Західного парку до перехрестя з вулицею Шмідта вулиця Грушевського має дорогу з твердим покриттям, а від вулиці Шмідта до провулку Партизанського грунтово-відсипна дорога. Її за останніх 20 років ніхто крім самих мешканців вулиці не ремонтував. 

Коли група сусідів складалися, то виходили з позиції інтересів кожного. Якщо з такою ініціативою виходив хтось один, то він діяв лише з власних інтересів всупереч інтересам своїх сусідів.

— Де ви стоїте, раніше була вода. Щоб вона стікала, прокопали канаву та проклали трубу, – розповідає пан Олександр. – Труба мала високий виступ над дорогою і заважала заїзду сусіду Івану в подвір’я. Він на свій розсуд вирішив підняти дорогу на рівень труби. Привіз два ЗІЛи баласту і підняв дорогу. Для себе він зробив добре, але сусідам  навпроти нього вода після дощу стала текти у подвір’я. Потрібно було більше закопати трубу. Для мешканців правої сторони вода після дощу і досі тече в подвір’я. Якби грейдером хоч трохи зрізати горба на дорозі. 

– Напишіть заяву до міської ради, – кажемо пану Олександру. 

– Скільки їх можна писати? Я живу тут 20 років, ми вже 5 разів підписи збирали, а віз і нині там. Чи не краще витягти із запиленої шафи наші колишні заяви? Складається таке враження, що люди пишуть, а ті заяви ніхто не читає, – наостанок нашого спілкування сказав пан Олександр. 

Мешканець цієї ж вулиці пан Валерій підключається до розмови.

— Дорога, самі бачите, яка, а до дороги – освітлення. Ліхтарі поставили через стовп, а горять один з п’яти, а тут діти по цих калюжах йдуть до школи. Раніше вступив у воду, то в теплому класі за кілька уроків взуття просохне. А зараз у школах холоднеча, що й в сухому взутті простудитися можна. Ви тут кого не спитаєте – всі вам скажуть, що доріг у цьому мікрорайоні немає, одне бездоріжжя.

З вулиці Грушевського переїхали на вулицю Рєпіна. Для пішоходів тут непогана дорога. А от для власників транспорту, то інакше не скажеш: не дорога, а пральна дошка.

Поспілкувалися тільки з вчителями школи № 9. На дорогу вони не нарікають. Може й правильна їхня позиція: «Запитуйте місцевих, ми тут не живемо», – сказали вчителі.

В числі антирейтингу значиться й вулиця Данила Галицького. Про неї – у наступному номері 

Які вони, козятинські тротуари. Центр міста

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анна Шарун

    А вул.Подільська с.Козятин наша влада тут не їздить.....
  • Tatiana Yakovleva

    Трохи вулицю Шмідта засипали, але потім там стали їздити  з бувшої нафтобази машини. і вона прийшла в абсолютне месиво з болота. скільки тут живу, проміжок дороги між Грушевського  і Героїв Майдану ніколи не ремонтувався за рахунок влади. Колись можна було брати на залізниці відходи, то батьки платили за машини, а потім просто купували мещканці. Чистим восени чи весною в місто не вийдеш. сумно
  • Читач23

    Ганьба владі і попередній і тепершній

keyboard_arrow_up