Самого світлофора у Махнівці буде замало - експерт

Самого світлофора у Махнівці буде замало - експерт
Збори у Махнівці. Скріншот з відео, розміщеного на Youtube-каналі "Махнівка ТВ"
  • У понеділок, 14 вересня махнівчани зібралися, щоб обговорити звернення до органів влади з приводу встановлення світлофорів на трасі М-21.
  • Ми запитали експерта - чи достатньо встановити світлофор, щоб переходити через дорогу у центрі села стало безпечніше.

Ми вже повідомляли, що у четвер, 10 вересня у Махнівці трапилася трагедія - на пішохідному переході водій насмерть збив жінку. Наступного дня, 11 вересня махнівчани перекрили дорогу. Люди вимагають, щоб пішохідний перехід обладнали світлофорами. З рештою махнівчани зійшлися на тому, що зберуться у понеділок, щоб підготувати колективне звернення від своєї громади.

У понеділок, 14 вересня махнівчани прийшли на стадіон. Спершу хвилиною мовчання вшанували Олену Фурман, яка загинула в ДТП. Потім до мікрофона запрошували гостей зборів, серед яки був Ігор Булавський, в.о. голови Козятинської райдержадміністрації. Він повідомив, що у службі автомобільних доріг вже є готовий проект щодо організації безпеки руху на відрізку автодороги М-21, що проходить через Махнівку. Ним передбачено встановлення світлофорів, створення острівка безпеки та інших заходів. Проте проект завис у повітрі і поки що за роботи ніхто не брався. Для того, щоб встановити окремо світлофори, як цього вимагає громада, потрібно розробляти і затверджувати новий проект. А на це потрібні час та кошти. Хоча громада Махнівки готова взяти витрати зі встановлення світлофора на себе.

Ще до початку зборів ініціативна група села підготувала звернення до голови облдержадміністрації, обласної поліції, прокуратури, служби автомобільних доріг області та органів районної влади з проханням посприяти у встановленні світлофора з кнопкою та камер відеофіксації. На зборах громада внесла деякі зміни і проголосувала за звернення.

Відео дня

Також махнівчани обговорили встановлення лежачих поліцейських на вулиці Шкільній та відеокамер на Київській та Шкільній, щоб слідкувати за порушниками правил дорожнього руху.

Що каже експерт?

Автоексперт Олександр Зерщиков каже, що просто встановити світлофор на пішохідному переході у Махнівці замало. Адже він дієвий лише в тому випадку, якщо водій апріорі не порушує правил дорожнього руху.

- Швидше за все треба робити примусове зниження швидкості. Наприклад, пагорби, в народі це “лежачі поліцейські”, або острівець безпеки. Давайте візьмемо ситуацію - загорівся червоний, а водій напідпитку продовжує рух на червоний на тій самій швидкості. Його зупинити може лише фізично щось. Підвищений пішохідний перехід, пішохідний перехід, дорога до якого змінює напрямок або “виляє”, або острівець безпеки, - пояснює експерт.

Траса М-21 проходить посеред села. За правилами водій має скинути швидкість ще перед тим, як заїде на територію населеного пункту. Але часто це правило ігнорують і женуть на повній швидкості. Олександр Зерщиков каже, що причина цього - відсутність покарання. До того ж поліція не завжди встигає ловити водіїв, які полюбляють швидку їзду там, де вона заборонена.

- Поставте там дорогу камеру на те, щоб вона автоматично ловила водіїв на швидкість - і все буде добре. Ми не можемо поставити поліцію на кожному відрізку дороги, - додає експерт.

Читайте також:

У Махнівці на пішохідному переході на смерть збили молоду жінку

Жінку в Махнівці на пішохідному переході збив 20-річний вінничанин

Люди перекрили дорогу в Махнівці: "Тут вже 10 людей загинуло. Ми вимагаємо встановити світлофор!"

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Валентин Пилипенко

    Зрозуміло ,  що має бути проект ,кошти на втановлення світлофора  який і не вирішує все.
    Але все ніколи не вирішує все.
    Проте , коли гинуть люди , то невже в сучасний період, з комп'ютерами інтернетами, машинами ,ькранами і чим завгодно за пару днів не можна  встановити світлофор. А я я й ,яка проблема. Що ми то можемо окрім базікання?
    Напевне всі бачили як будують в Китаї лікарні, а ми такі розвинені світлофор будемо рік ставити. Піпец який серйозний проект, які великі кошти і який великий об'єм робіт. Ха ха ,а ще світлофор не вирішить всіх проблем ,то встановлювати його не потрібно.
    Супер. Супер на те що ми здатні
  • Олена

    Побудувати надземний міст і проблеми не буде
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 14:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up