Справа із ремонтом на Куликівського дійшла до суду

Справа із ремонтом на Куликівського дійшла до суду
  • Ми вже повідомляли, що судять підрядника, якого обрали для капітального ремонту дорожнього покриття і тротуару на вулиці Куликівського.
  • Підприємця підозрюють у розкраданні бюджетних коштів.
  • Розповідаємо подробиці

Вулиця Куликівського без перебільшення увійде в історію, тому що такого, мабуть, не було за весь той час, відколи в Козятині почали робити дороги з асфальтовим покриттям. Мало того, що сама якість ремонту, м’яко кажучи, не відповідає очікуванням, адже коли почали робити дорогу, навряд чи комусь із козятинчан спадало на думку, що вже за якихось пів року там буде латка на латці. Так ще й відкрили кримінальне провадження. Підприємця, який виграв тендер на капремонт, підозрюють у привласненні бюджетних коштів. Слідство вважає, що підрядник вчинив службове підроблення і завдав шкоду Управлінню житлово-комунального господарства на суму в 953 тисячі гривень.

Минулого року Управління ЖКГ підписало із підприємцем, який виграв тендер, два договори підряду на виконання робіт із капітального ремонту дорожнього покриття і тротуару з облаштуванням велодоріжки. Один — у вересні, інший — у грудні. На початку осені на Куликівського видалили всі дерева, що росли вздовж пішохідної доріжки, після чого стартував сам ремонт дороги.

За три місяці підписали п’ять актів виконаних робіт, відповідно до яких Управління житлово-комунального господарства розрахувалося з підрядником — на рахунок підприємця надійшло 11,4 мільйона гривень. Слідство встановило, що в документах підрядник вносив недостовірні дані щодо нарахування заробітної плати працівників, які виконували ремонт. За актами приймання виконаних будівельних робіт витрати на заробітну плату становлять 1 мільйон гривень. Втім, відповідно до даних документів з податкової, підприємець виплатив одинадцятьом робітникам 101,7 тисячі гривень. Різниця не багато, не мало у цілих 953 тисячі.

Відео дня

Відтак підрядника підозрюють у відмиванні бюджетних коштів. У його діях слідство вбачає порушення двох статей Кримінального кодексу України — Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення. 

У понеділок, 3 червня, підприємцю повідомили про підозру. А вже 9 червня у Козятині відбулося судове засідання, де мали обрати запобіжний захід. Слідчий просив на 60 діб взяти підозрюваного під варту, мотивуючи це тим, що на волі підрядник може переховуватися від органів досудового розслідування та суду і впливати на свідків. Натомість Козятинський міськрайонний суд як запобіжний захід обрав особисті зобов’язання: відповідно до ухвали, підозрюваний мав здати закордонний паспорт та інші документи, які дають право виїхати з України, не виїжджати без дозволу за межі населеного пункту, в якому він фактично проживає, і за першим викликом прибувати до слідчого, прокурора чи суду у визначений час.

Прокурор подав апеляцію. Днями відбулося засідання Вінницького апеляційного суду, на якому ухвалили застосувати проти підрядника запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 22.00 до 06.00 години, про що повідомили у пресслужбі Вінницького апеляційного суду.

Додамо, що справу по суті ще не розглядали. Це лише початок судового процесу, який може тривати впродовж багатьох місяців. Чи доведуть провину підрядника, чи, навпаки, виправдають — побачимо згодом.

 

Читайте також:

Вулицю Куликівського знову взялися латати

На Куликівського проводять ямковий ремонт. Що кажуть козятинчани?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач53

    З підрядником все зрозуміло, а яку відповідальність понесуть ті хто підписував і затверджував акти "виконаних" робіт? В країні йде війна, а деякі "чинуші" крадуть ще більше як раніше. Непевне це через безвідповідальність і безкарність. Зірвали минулий опалювальний період - зійшло з рук. Повирізали дерева -також зійшло з рук.  Розвалює ЦРЛ  знову ж ніякої реакції. Зразу все і не згадаєш. Ми маємо стільки контролюючих служб що і порахувати важко.Тож невідомо чим вони все-таки займаються за кошти платників податків. Дивує і позиція депутатського корпусу, пошуміли, а звіту міського голови , як цього вимагає закон, так і не заслухали. Невже серед наших обранців немає жодного патріота якому не боляче дивитися як наше місто перетворюється в  занедбану периферію? Боляче на це все дивитися. На виборах думайте.

keyboard_arrow_up