«Там, де є дефекти, роботу проплачувати не будемо»: Про скандальний ремонт вулиці Куликівського

«Там, де є дефекти, роботу проплачувати не будемо»: Про скандальний ремонт вулиці Куликівського
Ось так виглядає відремонтована дорога з гарантією в три роки
  • Кілька місяців триває ремонт вулиці Куликівського і увесь час навколо цих робіт
  • На ремонт вулиці Куликівського витратили майже 13 мільйонів гривень. 10 мільйонів з державного дорожнього фонду, решта – із міського бюджету Козятинської громади.

Екс-начальник управління житлово-комунального господарства міста Євген Малащук стверджує, що дорогу роблять з порушеннями і вона довго не прослужить.

– Перші порушення виникли на початку  проведення тендеру, а саме були порушення із поданням  документації підрядником, – розповідає Євген Малащук. – Почався державний аудит  Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області. Вони виявили певні порушення, і заявляли, що потрібно розірвати договір із підрядною  організацією -  ФОП Завальнюк Ігор Васильович. Адже у підрядника не було чинного дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки, що надають право експлуатувати вантажопідіймальні крани. Також  документів, що підтверджують досвід виконання аналогічних  за предметом закупівлі договору.  – продовжує Малащук. – Коли ми подивились повністю всю документацію, що подав підрядник на тендер, виявилось, що підрядна організація зареєстрована в 2021 році, найманих працівників 5 осіб, техніка не власна, а за договором підряду.  Ще один нюанс -  екологічна комісія не видавала дозвіл на проведення таких робіт. Отже, ми звернулися із позовом в прокуратуру, яка захищає інтереси держави.

Відео дня

Відкриваємо договір, про який говорив Євген Малащук, на сайті Прозоро. Ось висновок аудиторської служби:

«Держаудитслужба у Вінницькій області зобов’язує здійснити заходи щодо усунення виявленого порушення у встановленому законодавством порядку, зокрема в межах законодавства вжити заходів щодо розірвання договору з дотриманням положень Господарського кодексу України та Цивільного кодексу України».

Однак, управління житлово-комунального господарства Козятинської міської ради за результатами відкритих торгів розглянули тендерну пропозицію ФОП Завальнюка Ігоря Васильовича і підписали з ним договір на ремонт вулиці Куликівського. Основний аргумент -  це найбільш економічно вигідна пропозиція.

– Після укладання договору з підрядником майже два місяці ніхто не брався  до ремонту дороги. Містяни кажуть, перед самим приїздом народного депутата Ірини Борзової почали активно стелити асфальт. Підрядник виконав два шари асфальтоукладчиком, що призвело до нерівності. Не зробив системи водовідведення, – скаржиться пан Євген. – По-друге, асфальт стелили вночі, при мінусових температурах і він був холодний.  Холодний асфальт швидко замерзає, і згодом  виникають щілини. Неякісно покладену частину дорогу полатали по другому разу. І не відомо яка доля цих латок і скільки вони протримаються. 

Тим часом підрядник заявляє, що  дорога зроблена якісно і прослужить щонайменше  10 років.

– Ми переробляти стик асфальту. Це коли в один день проклали  асфальт і роботу зупинили, – пояснює Олег Кетес, головний майстер. – Наступного дня потрібно стикувати ці площі прокладеного старого асфальту із новим.  Ми мусили вирізали старий стик асфальту, влили дорожній клей і робили все заново. Нашу роботу перевіряв технагляд. У нас був градусник і температура асфальту була 140 градусів. Досі триває ремонт дороги. Наразі встановлюємо бордюри. Договір не порушували. Гарантійний термін – 3 роки.

Ми запитали начальника  управління житлово-комунального господарства Козятинської міської ради, чи задоволені вони ремонтом вулиці?
– Ми ремонтом незадоволені. Договір з підрядником незавершений в цьому році, - зазначає Андрій  Корнійчук. – Виконання деяких робіт та усунення недоліків ми очікуємо уже наступного року. Адже зараз несприятливі погодні умови. Акти виконання виконання капітального ремонту Куликівського будуть продовжені. Там, де є дефекти, цю роботу ми не будемо проплачувати. Сподіваємось  в наступного року ми побачимо інший результат роботи. 

Проект не відкривають тому, що дощ іде, а може це така новітня технологія

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (16)
  • Читач23

    Керівництво міста на смітник. Рука руку миє. Вони спати хотіли, що ми думаємо
  • Альоша Капніст

    Философы !!! Изучите проект и договор и все поймёте зачем сцать кампотом чистая афера. Воруют  деньги плательщиков налогов
  • Тетяна Якимова

    Майстер клас як простати мільйони. Чи все таки відмити?
  • Петро Сушко

    Це все лапша. Зобов'язання по договору не виконані, далі спірні питання вирішуються в судовому порядку. Якщо ні , то це договорняк.

    Людмила Постоюк reply Петро Сушко

    Петро Сушко про вас все зрозуміло, дякую за діалог

    Петро Сушко reply Петро Сушко

    Людмила Постоюк проблеми у вас, а повинно бути все по факту.

    Людмила Постоюк reply Петро Сушко

    Не придумайте проблеми

    Петро Сушко reply Петро Сушко

    Людмила Постоюк Так. Суд , в цивільних правовідносинах, це шлях до рішення, яке виключає подальше словоблуддя.

    Людмила Постоюк reply Петро Сушко

    Петро Сушко а вам якби судитися...

keyboard_arrow_up