В Козятині з‘явився новий вид ремонту дороги

В Козятині з‘явився новий вид ремонту дороги

В темну годину дня

Корисне посилання

Актуальні ціни на ВИС у Козятині на Automoto.ua.

Відео дня

Яких тільки ми не чули ремонтів дороги. Капітальний, поточний, ямковий, косметичний. До перечислених ремонтів добавили ще один. Називається він “ Ремонт при зірках”, тобто нічний. Такий ремонт запровадили в Козятині. Мешканці нашого міста, які спостерігають за такою новинкою, з посмішками звернулися до нічних працюючих з питанням: “Що Козятин виграв тендер і так поспішаєте, щоб не забрали?”

Спочатку в сутінках заасфальтували ділянку дороги по вулиці В Земляка біля Хитрого базарчику. А в пятницю 20 жовтня взялись за вулицю Пролетарську.

Те, що дорожники, молоді хлопці, на 20 годину ще були на роботі, похвально. Та хіба для таких робіт дня не вистачає? З таким запитанням ми й звернулися до головного майстра нічних робіт. В деяких питаннях з ним можна й погодитись. З якихось джерел йому стало відомо, що через два дні в місті Козятині випаде сніг. Не класти ж асфальт на природню покрівлю. Та в день на вулиці Земляка працювали. Не могли вони в один час в двох місцях працювати. Як не крути, в цих двох питаннях вони праві.  А от щодо ремонту дороги, до порушень технологічного процесу ремонтів дороги, то питань вистачає.

Кожен ремонт дороги має свою технологію і температурний режим. Основа дороги повинна бути сухою та без пилу. Коли закладається асфальт на стару основу дороги, вона повинна бути оброблена бітумоемульсієвою сумішю.

Ні один технологічний процес не був задіяний на вулиці Пролетарська під час ремонту дороги.  Це викликало справедливу критику у мешканців вулиці. І вони вимагали припинити такий ремонт.

Більшість активних жителів вулиці пов’язували нічний ремонт з крадіжкою матеріалу. Вони мали рацію. Тільки асфальт мішками тепер не продають. Крадуть живі гроші. Як це робиться, всім відомо. Емоції та сварки між дорожниками та не байдужим людом майже припинились з появою депутата міської ради Ольги Поліщук. За її словами, вона телефонувала до заступника міського голови по ЖКГ Євгенія Малащука. Той завірив депутата, що ремонтні роботи на Пролетарській не проводяться.

— Там іде підготовчий процес на завтрішній день, — сказав.

Можливо,Євген Миколайович казав пані Ользі правду, тільки депутат міської ради своїми очима бачила інше.

На дорогу з вологою поверхнею лягав тонкий шар асфальту. Де була яма, асфальту закладалося більше, де був горбик, попадав мізер дорожнього покриття. Можливо, в тому і є переваги нічного ремонту.   

А на зекономлених матеріалах можна буде ще залатати шматок якоїсь ділянки дороги. От тільки на папері порахують все, як має бути. Порахують все, до маленьких дрібниць.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up