Взялися за ремонт вулиці Підгорбунського

Взялися за ремонт вулиці Підгорбунського
  • Почали лагодити асфальтове покриття однієї з найбільш розбитих вулиць у центрі міста.

  • При чому цього разу роблять не поточний, а капітальний ремонт.

  • Чому за роботи взялися тільки зараз?

Нарешті сталося те, на що козятинчани чекали так довго. У середу, 2 вересня на вулиці Підгорбунського вивантажили новенькі бордюри, приїхала техніка і почалися роботи з ремонту асфальтового покриття.

Ця вулиця нашого міста вже давно потребувала ремонту. У найгіршому стані було покриття навпроти другого садочку. Ями настільки великі, що ані машиною, ані велосипедом незручно їхати. А після дощу там утворювалися цілі озера, від яких радість хіба що голубам - було де водичку попити і пір’ячко почистити.

Відео дня

До цього на Підгорбунського робили лише поточний ремонт, та й то на ділянці від перехрестя з вулицею Героїв Майдану до Винниченка, де асфальт у значно ліпшому стані. Тепер же взялися за капітальний ремонт тієї частини, яка у найгіршому стані.

Ще вчора козятинчани почали писати про це у Фейсбук.

“Ура, ми дочекалися. Вулиця Підгорбунського, розпочато ремонт, невже у нас буде європейська дорога? Ми чекаємо з нетерпінням”, - написала у себе на сторінці Інна Бадрак.

 

У коментарях думки мешканців міста розділилися. Хтось присилав смайли з оплесками, хтось писав, що із обіцянкою забарилися на рік, хтось - що нарешті дочекалися. Частина бачить причиною вибори, що мають відбутися наприкінці жовтня цього року.

►Старі бордюри вже зняли. Фото В'ячеслава Гончарука

Хотіли зробити велодоріжку

Капремонт на цій вулиці планували зробити ще у 2019 році. Мали намір не лише полагодити асфальтове покриття проїжджої частини, а й відремонтувати тротуар та зробити першу у місті велодоріжку.

Проектно-кошторисну документацію замовили ще у 2018 році. Минулого року зробили перерахунок і взялися шукати виконавця робіт. У системі електронних закупівель “Prozorro” оголосили два тендери - один на капремонт частини дорожнього покриття, інший - на ремонт тротуару з влаштуванням велодоріжки.

Загалом на те, аби полагодити цю вулицю, готові були витратити трохи більше, ніж 3,5 мільйони гривень. Наприкінці травня провели два аукціони. Але торги відмінили через те, що усі тендерні пропозиції відхилили згідно з Законом “Про публічні закупівлі”.

Тому минулого року на вулиці Підгорбунського зробили лише поточний ремонт на тій частині, що від перехрестя з Героїв Майдану до Винниченка. Витратили на це 88,6 тисяч гривень.

Цьогоріч капремонт зробили на чотирьох вулицях. До списку потрапили частина вулиць Куликівського (біля тунелю), Героїв Майдану та Незалежності у центрі міста та Ярослава Мудрого (колишня Щорса) на ПРБ. Вулиці Підгорбунського у цьому переліку не було. Як пояснив нам у березні цього року начальник Управління житлово-комунального господарства Євгеній Малащук, кошти на капремонт цієї вулиці на сесії не виділили.

Чому ремонтують зараз?

Цьогоріч вулиця Підгорбунського увійшла до списку доріг комунальної власності Вінницької області, визначених для капремонту і реконструкції. Частину коштів на ремонт таких доріг виділяють з державного дорожнього фонду, решту фінансує місцевий бюджет.

Наприкінці травня цього року обласна конкурсна комісія з питань відбору об’єктів комунальної власності у сфері дорожнього господарства розглянула 59 проектів. Обрали 40, серед яких - вулиця Підгорбунського у Козятині. На капітальний ремонт частини дорожнього покриття область виділила трохи більше 900 тисяч гривень.

На початку серпня Управління житлово-комунального через “Prozorro” оголосило тендер на проведення капремонту вулиці Підгорбунського. Участь у торгах взяло дві фірми - “Віндор” та “ЛЮКС-ТРЕЙД”. Обрали підрядником останню, оскільки вона запропонувала меншу ціну. Хоча зазвичай Управління ЖКГ співпрацює саме з “Віндор” і входить до топ-10 замовників робіт цієї фірми, за даними сайту громадського контролю держзакупівель “Dozorro”.

Компанія “ЛЮКС-ТРЕЙД” запросила за роботи 1,3 мільйона гривень. Тоді як планувалося витратити 1,8 мільйонів. Тож капремонт вулиці Підгорбунського коштуватиме на півмільйона гривень дешевше.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Руслан Фраг

    потому что осень. дожди. грязь. такая у них технология )
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up