Як уникати аварійних ситуацій під час перших приморозків: поради від поліції

Як уникати аварійних ситуацій під час перших приморозків: поради від поліції
  • Перший сніг та ожеледь підкидає автолюбителям складні випробування. Аби водіння у цей непростий період не було стресовим, варто знати та дотримуватися кілька важливих правил.

Будьте обережні на дорозі! Як уникати аварійних ситуацій під час перших приморозків нагадала Патрульна поліція Вінницької області.

Дотримуйтеся наступних порад:

  • Початок руху в умовах приморозків має бути плавним. Намагайтесь встановити сидіння так, щоб вам було зручно, і не забувайте пристебнутись ременем безпеки.
  • Рухаючись по слизькій дорозі, намагайтесь їхати з однаковою швидкістю. Заздалегідь знижуйте швидкість перед поворотами і перехрестями, а також світлофорами і нерегульованими пішохідними переходами. В жодному разі не виїжджайте на дорогу на літній гумі! На автомобілі повинні бути встановлені зимові шини при температурі повітря + 5-7 градусів за Цельсієм. До того ж, на всі чотири колеса повинні бути встановлені однакові шини. Це забезпечить однакове зчеплення всіх коліс з дорожнім покриттям.
  • Найважливіша вимога — дотримання дистанції. Восени та взимку дистанція між автомобілями повинна бути більшою, ніж в іншу пору року. На дорозі, покритій льодом, намагайтесь їхати в смузі з найбільш інтенсивним рухом. Там, де їде більшість машин, крижане покриття на дорозі тане швидше і рух там безпечніший.
  • Якщо вам потрібно зупинитись на дорозі, постарайтесь знайти місце, вільне від ожеледиці. Бажано не зупинятись на підйомах і спусках. Зрушувати з місця в таких місцях при поганому зчепленні дуже складно і небезпечно. Перед підйомом вибирайте відповідну передачу і швидкість заздалегідь, щоб не робити цього під час самого підйому. На слизькій дорозі, покритій льодом, можна втратити контроль над автомобілем.

Як інформує Український гідрометеорологічний центр, до кінця доби 18 листопада в Україні, крім Закарпаття та південної частини, на дорогах ожеледиця; вночі у східних областях значний дощ та мокрий сніг. Оголосили перший рівень небезпечності.

Відео дня

Сайт sinoptik.ua у Козятині на найближчі дні прогнозує наступну погоду:

Служба автомобільних доріг у Вінницькій області, нагадаємо, закликає водіїв подбати про безпеку на дорозі та нагадує про необхідність замін літніх шин на зимові.

 

Читайте також:

Безпека на дорозі. Порада козятинчанам, як стати «помітними» вночі

Важка зима: у Мінрегіоні зібрали важливі поради для громадян, як підготуватись до зими

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up