«Якщо на вулиці Героїв Майдану буде капітальний ремонт, то під сокиру підуть дерева»

«Якщо на вулиці Героїв Майдану буде капітальний ремонт,  то під сокиру підуть дерева»
  • У п’ятницю, 10 березня, коли ми були на вулиці Героїв Майдану, до нас звернулася козятинчанка Лідія.
  • Вона показала вибоїну на місці латки останнього ямкового ремонту і запитала: «До кого це звернутися, щоб той, хто робив цей ремонт, переробив його за свої гроші?»

За словами пані Лідії, вона бачила, як порушували технологію, коли робили ямковий ремонт на вулиці Героїв Майдану. Якби мова йшла про якусь іншу вулицю, ми б із мешканкою мікрорайону «річечка» повністю погодились і підтримали б в усьому сказаному нею. Але справа не тільки у неякісному ямковому ремонті. Дорогу на вулиці Героїв Майдану вбили багатотонні фури, які помилково не їхали об’їзною через Титусівку під час закриття мосту, а звертали на вулицю Матросова і їхали через все місто. Вулицям Матросова і Героїв Майдану дісталося тоді найбільше і покращити стан дороги на вулиці Героїв Майдану може тільки капітальний ремонт дорожнього покриття.

— Тільки не капітальний, — перебила нас наша співрозмовниця. — Досить нам капітального ремонту на вулиці Куликівського. Викорчували всі дерева, а вони приносили користь. По-перше, це був затінок у літню спеку. По-друге, ті дерева, що росли біля тротуару, захищали мешканців вулиці Куликівського від шуму автомобільного транспорту та від грюкоту рухомого складу на залізниці. По-третє, липи на Куликівського були умовним фільтром від пилу у вітряну погоду. Ви хочете, щоб після капітального ремонту вулиці Героїв Майдану там на тротуарах не стало дерев? 

— Ні, не хочемо, — відповідаємо пані Лідії. — Щодо дерев, які росли на вулиці Куликівського, ми робили опитування і вивчали думку козятинчан. Більшість наших земляків пропонували робити велодоріжку зі сторони залізниці. Так можна було зберегти всі зелені насадження зі сторони приватного сектору. Тільки в міській раді нам пояснювали, що за проєктом велодоріжка не може бути відірваною від тротуару. Зробили велодоріжку за технологією. На вулиці Героїв Майдану велодоріжка за проєктом не планується, значить є надія, що дерева на тротуарі не чіпатимуть.

Відео дня

— І ви їм вірите, що вони дерев не зачіпатимуть? 

— Ми не служба довіри, щоб комусь вірити чи не вірити. Ми висвітлюємо новини, які цікавлять громаду. У міської ради є бажання на вулиці Героїв Майдану робити капітальний ремонт. Бажання не завжди збігаються з можливостями під час військового стану. Ми донесемо вашу позицію до начальника ЖКГ.  

Якщо повернутися до того, з чого почали наш діалог зі співрозмовницею, а саме до якості проведення ямкового ремонту, то ми також бачили, як дорожники хотіли у лунку з водою закласти свіжий асфальт, та коли побачили, що на них «дивиться» камера, припинили роботи. Ми поїхали, а працівники продовжили халтуру. З тим самим стикнулася і пані Лідія. Вона, за її словами, хотіла, щоб дорожники роботи припинили. Тільки жінку ніхто не слухав. Один із працівників взяв віник вимів ним із калюжі воду і сказав: «Заспокойтесь, ніякої води вже немає». І поверх мокрого піску зі щебнем робітники лунку обробили бітумно-емульсійною сумішшю і заклали у неї свіжий асфальт. Почав той асфальт сходити з латки ямкового ремонту з першими морозами.

Читайте також:

Почорнілі горіхи, роздуми Зінаїди та ще один люк-привид

За кошти з резервного фонду у Козятині придбають грейдер та каток

На вулиці Данила Нечая та Князів Острозьких у болоті можна загубити взуття

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Елена Прус

    Зато з машиною.
  • Марина Жарко

    Запустити  туди  прибиральний  автомобіль  з  мийкою  і  все  буде  окей....

keyboard_arrow_up