З моста можна шубовснути просто в став

З моста можна шубовснути просто в став
  • Їхати взимку через міст, що на дорозі між селом Козятином та Іванківцями — доволі ризикована справа.
  • Все тому, що шляхопровід не має опор.
  • Троси, які були натягнуті між стовпчиками, валяються на дорозі.
  • Що про це каже місцева влада і хто має владнати цю проблему — з’ясовували наші журналісти

Донедавна ми мали проблему з Білоцерківським мостом. Шляхопровід не бачив ремонту більше п’яти десятків років, відколи його звели, і перебував у аварійному стані. Не раз наша газета писала про це, помічник народного депутата Петра Юрчишина Олег Каменний навіть звертався до відповідних структур, аби владнати цю проблему. І нарешті на Білоцерківський міст звернули увагу — у рамках «Великого будівництва» минулого року шляхопровід нарешті відремонтували. Та виявилося, що це був не єдиний міст, їдучи через який молишся Богу, щоб не впасти. Ще одна небезпека чатує на дорозі до Іванковець.

Про цю проблему нам розповіла мешканка села Наталія, яка звернулася до редакції газети «RIA-Козятин». Жінка працює у місті і щоразу дорогою на роботу їй, як і решті жителів Іванковець, доводиться долати небезпечний міст, який не має опор.

— Там мають бути стовпчики по обидва боки мосту і натягнуті залізні троси, — розповідає Наталія. — Троси там є, але вони зовсім не натягнуті. Ті стовпчики в різні сторони. Сам міст вузький, це по-перше. По-друге, без огорожі, тому можна просто з дітками шубовснути в ставок з того мосту. Там ні бордюрів немає, нічого там немає. На тому мосту дуже страшно їхати. Мені, наприклад, байдуже на себе, мені шкода цих дітей, бо вони напхані в цьому автобусі, як горобців у школу возять. Вони там бідують із транспортом і добиранням в школу. Може дізнатися, чи управління цим займається і посприяти, щоб на цьому мосту робили огородження, привели його до ладу, бо зима ж на вулиці, дітей цих шкода.

Відео дня

Міст без опор розташований на автодорозі, як їхати з села Козятина до Іванковець. Під ним — сільський став. І хоча сам шляхопровід не надто високий, їхати через нього взимку дуже небезпечно, адже дорога слизька і автівку може просто-напросто занести.

— Це вже декілька років він так стоїть, — продовжує Наталія. — Там стояли стовпчики і натягнуті були залізні троси між цими стовпчиками великі. Зараз ці троси всі лежать на дорозі. Одні ці стовпчики залишилися, вони хиткі, маленькі і в різні боки стирчать, як в старого діда зуби. Чому воно в такому запущеному стані, чому ті троси не натягнуті — я не знаю, не можу сказати. А дорога то там уже давно побита. І це ж клали дорогу шматочками, а чому вони там не поправили дорогу на цьому мосту, я не знаю. Це ж найбільш небезпечна ділянка.

Цим мостом їдуть усі, кому треба з Іванковець потрапити в село Козятин чи в місто, чи, навпаки, з міста на Іванківці. Їздить через шляхопровід і автобус № 2.

— «Двійка» потерпає, і дуже потерпає, мало того, що ці діти потерпають, то ще й перевізник не дуже задоволений. Я так розумію, що ніхто нічого не може зробити. Бо там уже і люди говорили за цю дорогу, вже і писали. Вони клаптиками її полатали, а цей міст вони не зачепили, — підсумовує Наталія.

За коментарем ми звернулися до Івана Вовкодава, тимчасово виконуючого обов’язки начальника Управління житлово-комунального господарства Козятинської міської ради.

— Це автомобільна дорога загального користування місцевого значення, — пояснює Іван Вовкодав. — Такі дороги перебувають на балансі Вінницької обласної військової адміністрації і їх утримує комунальне підприємство «Служба місцевих автомобільних доріг», зокрема, і всі споруди на них це підприємство мало б утримувати, але наскільки я знаю, у них фінансування обмежене і вони навіть не посипають дороги. У нас є практика, що ми по співфінансуванню зі «Службою місцевих автомобільних доріг» виконуємо поточний ремонт доріг. Цього року ми виконували поточний ремонт деяких доріг. Ми зверталися не тільки з приводу цього мосту, а й з приводу інших доріг, але у них відповідь одна — обмежене фінансування.

 

Читайте також:

На вулиці Склярова самани «пішли» за ногами, а на їх місце насипали землі з мазутом

Після потепління одні вулиці стали озерами, на інших ще довго танули пороги із льоду

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up