За 40 хвилин 9 протоколів. Як пройшла в Козятині Всеукраїнська акція «Маячок»

За 40 хвилин 9 протоколів. Як пройшла в Козятині Всеукраїнська акція «Маячок»

Часто нарікають, що екстрена медична допомога довго їде на виклик. Тільки прибуття швидкої допомоги залежить і від інших учасників дорожнього руху. В Козятині співробітники патрульної поліції провели профілактичний захід спільно з працівниками медичної служби. Як то було у нашій розповіді

Всеукраїнська акція під назвою «Маячок» відбуласяу в багатьох містах України. Долучилися до неї Козятинські інспектори дорожнього руху. Вони у п’ятницю, 17 грудня, спільно з екіпажем екстреної допомоги, проїхали вулицями міста та виявили водіїв, які не надають перевагу в русі автомобілю з увімкненими проблисковими маячками та увімкненою сиреною, яка символізує, що транспортний засіб мчить на допомогу.

Стартували медики в супроводі поліції від магазину «Будівельник» на вулиці Героїв Майдану. Далі на маршруті була вулиця Січових Стрільців. На вулиці Незалежності  трапився перший порушник. Водієві «москвича» зеленого кольору не вистачило метрів 200, щоб прийняти вправо і зупинитися. Сам водій пояснив, що у нього не було можливості звільнити проїзд для швидкої через те, що від перехрестя вулиці Січових Стрільців до вулиці Склярова вся вулиця Незалежності була зайнята транспортом. Можливо водій на швидкості і справді, почувши сирену, не міг орієнтуватися на дорозі. Але коли побачив ззаду себе автівку поліції, відразу знайшов місце для зупинки. В результаті – штраф 680 гривень.

Відео дня

На вулиці Орлика ще один водій з якоїсь причини не надав перевагу в проїзді спецтранспорту. До честі водія він не намагався щось пояснювати поліцейським, чи доводити їм свою правоту, а терпляче чекав на сидінні водія виписаного протоколу. Третього порушника правил дорожнього руху виявили на вулиці Довженка. Те, що водій правила порушив — погоджується. Він був шокований величиною штрафу за невелике, на його думку, порушення правил дорожнього руху. 

Водій ЗАЗ-1103 Славута пояснив, що не пропустив автівку медичної служби тому, що поспішав до родичів у лікарню. На що йому керівник профілактичного заходу пояснив: «Бачите, ви поспішаєте до свого родича, який знаходиться в палаті. Йому надають медичну допомогу. В якому стані знаходиться хворий чи потерпілий в кареті швидкої і скільки у медиків є часу для збереження його життя відомо не завжди» – сказав водієві порушнику Євген Трайдакало.

Ще один чоловік за кермом не пропустив реанімобіль і після зупинки його автівки поліцейськими, хотів уникнути штрафу через своїх знайомих, поспілкувавшись з ними в телефонному режимі. Хоч водій давав свою слухалку інспектору, це йому не допомогло.  Водій отримав протокол на 680 гривень на руки.

Повертаючись до відділку поліції, чергових порушників дорожнього руху зупинили на вулиці Незалежності і П Орлика. Водій, якого зупинили на вулиці Незалежності, розписався в протоколі та й поїхав по своїх справах. А жінці за кермом довелося пояснювати стражам порядку чи все гаразд у неї з агрегатами її іномарки.

Профілактичний захід «Маячок» тривав всього близько 40 хвилин і цього часу було достатньо щоб на порушників дорожнього руху скласти дев’ять протоколів.

По завершенні заходу ми запитали У Євгена Трайдакало про випадок з москвичем зеленого кольору. Нас цікавило чи він дійсно не мав змоги пропустити санітарну машину. 

– У нього була така можливість і не один раз. Декілька автівок стояло лише від вулиці Лисенка. Все є на відеореєстраторі, протокол йому виписаний по справі. – відаовів поліцейський. Ще ми запитали у правоохоронця чи задоволені вони, як пройшов захід. — Якщо дивитися з точки зору організації заходу, то ми спрацювали впевнено і оперативно. Якщо дивитися з точки зору дотримання правил дорожнього руху, то що тут хорошого коли за 40 хвили 9 водіїв притягнуто до адміністративної відповідальності за п.п.3.2.ПДР передбаченого ст 122 КУАП?

—То ви для покращення ситуації на дорозі будете ще проводити подібний захід?

—Так будемо проводити тому, що лише вжиттям додаткових профілактичних заходів по забезпеченню дотримання правил дорожнього руху водіями транспортних засобів під умовною назвою «Маячок» за участі ШМД і журналістів ми переконалися, що такі заходи потрібно проводити не тільки з машиною медичної служби, а й транспортом МНС і газової служби, – наголосили Євген Трайдакало та Валентин Порхун.

Читайте також:
ДТП у Хмільницькому районі: легковик в'їхав у вантажівку, водій не вижив

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Сергій Гвоздінський

    Так я взагалі мовчу,про те що в Козятині, відсотків 50 водіїв їдуть так як їм потрібно!
  • Читач23

    Горе водії, нажаль це правда(

keyboard_arrow_up