Залатати ями завадив дощ

Залатати ями завадив дощ
  • Заміною колес і ходової закінчилася поїздка козятинчанина вулицею Степана Бандери (колишня Матросова). Чоловік в’їхав у яму, яку в темряві побачити просто нереально.
  • «Там треба по всій вулиці робити дорогу», — каже читач.
  • За дивним збігом обставин, ямковий ремонт там таки почали. За гарною козятинською традицією, перед дощами

Два тижні тому ми вже писали про проблеми із дорожнім покриттям на вулиці Степана Бандери. Нагадаємо, так тепер зветься колишня Матросова. Потрапивши на цю вулицю в дощ, на нашому шляху трапилася широчезна калюжа. І виявилося, що вода в тій ділянці збирається не через те, що там ями, а через відсутність водовідведення.

Написати про вулицю Степана Бандери вдруге нас спонукало звернення одного з наших читачів. «Нехай залатають ями по вулиці Степана Бандери. Бо коли темно, то їх не видно і потім страждає машина», — написав він нам в Інстаграм.

— Я їхав по вулиці Матросова, — розповідає чоловік. — Було темно і на зустрічній їхала людина. Я їхав на ближній, і він їхав на ближній і я не побачив тієї ями взагалі. Я в неї влетів і у мене проблема тепер з колесами і з ходовою. Мені казала вже не одна людина, що там такі ями є, які псують ходову і так само колеса. Не дуже хочеться, щоб хтось опинився на моєму місці.

Відео дня

Це було минулого тижня. Наш читач їхав вулицею Степана Бандери увечері. Ліхтарі не працювали, оскільки вже третій тиждень поспіль з метою економії споживання електроенергії у всій громаді вимкнене вуличне освітлення. Тож побачити яму було неможливо. Жодного знаку, який би попереджав водіїв про те, що ця ділянка асфальту з вибоїнами, також немає.

— Там треба по всій вулиці Матросова робити дорогу, — продовжує козятинчанин. — Бо я вчора їхав із другом на його машині, то ми тільки дивилися, як це не влетіти. І це ми їхали білим днем. Там ями видно добре. Там майже вся вулиця в ямах. Деякі ділянки є чисті більш-менш, де маленькі ямки, а є такі хороші, ще й глибокі.

У таку ситуацію наш співрозмовник потрапив вперше. Після того, як в’їхав в яму, машину довелося гнати на СТО.

— Ходову буду робити і колеса міняти. Хоча швидкість була невелика — десь кілометрів 50 на годину. Бо по населеному пункту не можна більше їхати, — підсумовує чоловік.

Стартував ямковий ремонт

У понеділок, 24 жовтня ми черговий раз пішли на вулицю Степана Бандери. І побачене нас здивувало. Так зійшлися зірки, що після того, як наш читач розбив машину, влетівши в яму, на колишній Матросова взялися робити ямковий ремонт. Асфальтове покриття поцятковане вирізаними латками, які дорожники ще не встигли заліпити асфальтом. На деяких ділянках шматки невеликі і їх об’їхати легко. Якщо їхати в світлу пору доби, звісно. Бо в суцільній темряві їх не побачиш. Та трапляються і такі вирізані шматки, що їх і об’їхати нереально, бо вони майже на всю ширину дороги. У багатьох з них зібралися калюжі, бо останні кілька днів вночі дощить.

І так майже вздовж усієї дороги. Кажемо майже, тому що Степана Бандери асфальтована не до кінця.

На колишній Матросова зустріли жінку, яка гуляла з дитиною. Запитали у неї, як давно ці латки повирізали.

— На вихідних.

— Це вони вже декілька днів тут? — перепитуємо нашу співрозмовницю.

— Так. Бо ми в неділю їхали в місто і вони (дорожники — авт.) там робили далі, — каже жінка і показує в бік ліцею № 3 (колишня школа № 3). — Навіть перекрито було, бо чоловік об’їжджав.

Поки ми спілкуємося, повз проїжджає машина. Перед вирізаним шматком асфальту водій обачно пригальмовує і їде повільніше.

— Я бачила тракторець з ковшиком працював, воно напевно здирає асфальт, — продовжує козятинчанка. — Але у нас завжди довго все робиться. Особливо ту дорогу, на Куликівського, робили-робили і не зробили толком.

«Вся вулиця аж до Івана Франка порита»

Біля магазину зустріли ще одну жінку. Вона каже, латки на асфальті повирізали ще в суботу.

— Ми їхали вдень з чоловіком, то вони рили, а потім чоловік каже: «Напевно латають, бо з іншого боку їде КАМаз», але як ми дивимося, то вони тільки збирають старий асфальт і вантажать на машину, — розповідає козятинчанка. — Потім ми їхали пізніше на город, то вже нікого не було, тільки повирізали. Нічого, сподіваємося, що зроблять колись.

Так і стоїть полаткована дорога два дні. Наша співрозмовниця каже, їдеш, все одно що в шахи граєш, бо кожну латку треба об’їхати.

— Чи є попереджувальні знаки про те, що ведеться ремонт дороги? — запитуємо жінку.

— Нічого ніде не стоїть, ніхто ніде нічого не ставить. Вздовж вся вулиця аж до Івана Франка порита. Тільки намітили, де їх мають робити. Ми думали, що вже сьогодні будуть щось там класти, щось латати, але ще немає нікого. Його тепер треба сушити. Що ж асфальт в ті калюжі вкинуть, а завтра буде їхати машина і що з ним буде? Якби ж легкові тільки їздили, а тут же їздять і вантажні.

Рух на Степана Бандери справді жвавий, особливо вдень. Те, що ця вулиця небезпечна для пішоходів, бо немає тротуару — то вже окрема історія. Але тепер вона небезпечна ще й для водіїв, бо якщо їхати по латкованій дорозі в темну пору доби, то може статися така сама ситуація, як з чоловіком, який писав нам в Інстаграм.

— Як вдень їдеш, то ще бачиш ті латки, а як ввечері їдеш, то не видно, де та латка, — продовжує козятинчанка. — Немає освітлення. Хто постійно їздить, то ще запам’ятовує, а є такі люди, що їдуть перший раз. Як їде на мотоциклі, тей буде, що хочеш. Він же не їдеш потихеньку, а їде на швидкості. То я к влетить в цю яму!

Сподіваємося, що ямковий ремонт на Степана Бандери відновлять після того, як калюжі висохнуть. Додамо, що синоптики попереджали про те, що у неділю будуть опади. Може дорожникам варто дивитися прогноз погоди, бо подібна ситуація трапляється вже не вперше. Нагадаємо, цієї осені на Героїв Майдану вирізані латки тижні зо два не могли заліпити асфальтом через. І все через те, що почався сезон дощів.

 

Читайте також:

В Козятині найродючіша земля.Тут навіть кришка підземної комунікації дала врожай

Чи готові до опалювального сезону котельні у Козятині? Ми перевірили

Фото тижня: коли в Козятині дощило, він став схожим на столицю Австрії

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (12)
  • Вера Могилевич

    Як завжди подобалися а не роблять.
  • Читач59

    Це вже стає, нажаль,  традицією для козятина. Напевно  настав час депутатам проснутися та вияснити що важливіше для громади "розтринькання" бюджетних коштвв чи хороводи,?
    .
  • Helen Stafford

    🇺🇦 допомагаємо Україні
    подати на гроші підтримку за 5 хв
    Тільки для громадян України та Українських біженців, щоб отримати більше інформації. застосуйте тут --> https://s.uappl.org/40reco758

    ми проект, який безпосередньо з’єднує донорів (ми не обробляємо кошти) з окремими громадянами України або українськими біженцями, які подають заявку на матеріальну допомогу.

  • Світлана Грох

    Інна ти ще замала давати такі коментарі

keyboard_arrow_up