Залізяччя на даху зупинки скоро впаде просто на голову

Залізяччя на даху зупинки скоро впаде просто на голову
  • Зупинка громадського транспорту на ПРБ має такий вигляд, наче потрапила під обстріл.
  • На даху конструкції дірки, крізь які вночі можна споглядати зоряне небо, а з двох боків листи заліза провисли настільки, що ще трохи і обваляться.
  • Чи збираються ремонтувати цю зупинку?

Стан деяких автобусних зупинок у нашому місті просто вражає. Навіть сучасні прозорі зупинки, які поставили у Козятині всього кілька років тому, вже не завадило б поремонтувати. Там як не стінку вибивають, то десь дівається дах, тож не сховаєшся ані від вітру, ані від дощу та снігу. Решта зупинок — надбання ще Радянського Союзу. І якщо деякі з них мають зараз більш-менш нормальний вигляд, принаймні, пофарбовані та поремонтовані, а на лавочках є всі щаблі, то знаходяться такі, на яких чекати автобуса, без перебільшення, небезпечно.

«Кому на голову має впасти ця зупинка, щоб її демонтували?» — написала днями в одній із козятинських груп у Фейсбук Марина Шиян. До допису вона прикріпила світлини, на яких покриття під дахом зупинки провисло і тримається, як кажуть, на волосині.

Відео дня

Зупинка, про яку йде мова, розташована у мікрорайоні ПРБ, на вулиці Захисників України (колишня 8-ма Гвардійська), за декілька метрів від перехрестя із Білоцерківською трасою. Щоб описати її зовнішній вигляд, без перебільшення бракує слів, бо це все треба бачити на власні очі.

Те, що тут не вистачає щаблів на лавці — пів біди. Найгірше — вгорі. Металеві листи, встелені під дахом, вже давно поїла корозія. Деякі шматки обвалилися, утворивши діри. Ще два листи відстали до половини і провисли. Вони ще поки тримаються конструкції, але сила земного тяжіння вперто тягне їх додолу. Сам дах поцяткований у багатьох місцях, наче його хтось прострелив. У таких умовах чекають на громадський транспорт пасажири, які їздять із ПРБ «трійкою», «сімкою» та «четвіркою».

Натомість зупинка по той бік вулиці, що стоїть просто навпроти — немов інша реальність. Це просто небо і земля. Тут і дах цілий, і на голову нічого не звисає, і навіть щаблі на лавці усі є. І фарбували конструкцію явно не так давно.

— Якби не фото в інтернеті, я б і не бачила, і не знала, що там таке, — каже жінка, яка чекає автобуса на зупинці навпроти тієї, де звисає покриття. — Це я в інтернеті побачила і думаю — де ж воно? Наче написано, що 8-ма Гвардійська, але тут із зупинкою все нормально. Думаю, значить це та, що по той бік вулиці. Бо цю зупинку, якщо я не помиляюся, магазин утримує. То вона, бачите, пофарбована. Тут все. А хто має утримувати ту, я не знаю навіть.

— А ви не знаєте, та зупинка давно у такому стані? — запитуємо козятинчанку.

— Я не знаю, тому не можу вам сказати, — відповідає наша співрозмовниця. — Навіть коли я виходжу з автобуса, то я вийшла і одразу пішла. А так, щоб стояти на тій зупинці, то я ніколи навіть не стояла.

Не виключено, що більшість пасажирів просто не звертають уваги на цю проблему, адже, як каже козятинчанка, люди сідають а автобус і на саму зупинку не дивляться. А ті, хто виходять із автобуса, дивляться собі під ноги і на дорогу, чи не їдуть машини.

Ми повідомили Управління житлово-комунального господарства про те, у якому стані зупинка на вулиці Захисників України і поцікавилися, чи планують цього року ремонтувати цю зупинку?

— У нас в програмі «Розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою» передбачено ремонт зупинок і кошти ми вже виділили на бюджетній сесії, — каже Іван Вовкодав, начальник Управління ЖКГ Козятинської міської ради. — Зараз ми шукаємо підрядника. Підрядник визначить договірну ціну і, думаю, скоро почнемо роботи, не тільки по цій зупинці, а й по інших.

 

Читайте також:

У парку розтрощили опору на ігровому комплексі

Прибрати прибрали, але…

Постамент, на якому стояв Пушкін, нарешті знесуть

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up