Козятин у фото: водовідведення, труби водогону та замаскований каркас від вивільненої апаратури

Козятин у фото: водовідведення, труби водогону та замаскований каркас від вивільненої апаратури
  • Періодично ми об’їжджаємо наше місто в пошуках цікавих фото.
  • Цього разу під приціл камер потрапили відремонтовані і не відремонтовані дороги, тротуар від міської ради на вулиці Джерельній, школярі, що закривали купальний сезон, каркас що погано замаскували залізничники та багато чого іншого.
  • Подробиці у нашій розповіді

Більше двох тижнів на дорогах села Козятина трудилися дорожники. Від громади в цей час на гарячу лінію нашого видання поступали скарги про незадовільний стан ямкового ремонту вулиці Центральної. Ми розуміли занепокоєність людей та виходили з того, що дорожня служба ще не завершила ремонтні роботи на тих ділянках, на які скаржились козятинчани.

Тепер коли дорожники завершили ремонт дороги можна сказати, що наші земляки щодо поганого ремонту дороги таки мали рацію.

Відео дня

Якщо від клубного ставка до переїзду через колії на Залізничне водії мають можливість проїхатись з вітерцем, то на вулиці Центральній залатали ями тільки до магазину «Кошик». Дивує те, що ділянку з найгіршою дорогою дорожники залишили.

Залатали декілька ям на повороті до греблі ставка та з обох сторін залізничного переїзду, що на Іванківці. Заклали біля переїзду асфальт, щоб зрівняти дорожній настил з бетонними плитами переїзду. За переїздом і в Іванківцях дорогу не ремонтували, що також дивує.

До позитиву можна віднести поточний ремонт дороги на «рубаному шляху». Правда, дорожні будівельники пройшли тільки половину запланованої дистанції, а водії на відремонтованій ділянці дороги вже своїми залізними кіньми літають під сотню і більше.

До негативу можна віднести ділянку дороги державного значення село Козятин-Білопілля. На ній вже декілька раз робити розмітку. Краї дорожніх вибоїн розфарбовували спочатку в зелений колір, тепер у жовтий. Тільки до ремонту дороги справа не доходить. Хочеться вірити, що ями на дорозі у якийсь інший колір вже не фарбуватимуть, а закладуть їх свіжим асфальтом.

Коли ми їхали вулицею Джерельною нам назустріч потрапив мешканець посьолку і не зупиняючись на своєму двоколісному нас запитав:

— Як вам тротуар від Єрмолаєвої?

— То не від міського голови, а від «Чистого міста» — запевнили ми козятинчанина

Справа в тому, що минулого року наші комунальники на вулиці Джерельній вирізали біля обочини дороги порослі і підчищали гілки дерев. Все те «добро» мали завантажити на транспорт, тільки так були зайняті роботою, що за купи хмизу на узбіччі дороги чи забулися, а може чекали поки вляжеться каміння, якого навигортали вони, коли розширювали зеленим тракторцем узбіччя дороги. Та, мабуть, побачили чого натворили подалі від гріха поїхали на вулицю Матросова.

В цьому році вирішили зробити благородну справу —  обкосити обочину дороги від бур’янів. Тільки косарка зрізаючи зарослі трави і бур’яну знайшла на узбіччі минулорічну халтуру. Косарка вправно зрізала зелені порослі та в більшості випадків занурювалась в купи гілля чи гребені баласту та каміння, зробивши на узбіччі дороги суміш гілля, каміння і трави. Так, що до умовного тротуару, який згадав наш земляк, міський голова ніякого відношення немає.

Ще один майже анекдот трапився у лісосмузі біля залізничних колій. Там служба сигналізації замінювала старе обладнання на нове. Старе бетонне укриття електроніки замінили на металеві, а бетонну конструкцію тимчасово сховали від зайвих очей у лісосмузі. Нічого поганого з майном сигналістів поки не сталося.

Деякі підприємливі люди сприйняли новинку за контейнер для сміття. Поки здоровий глузд переміг і сміття той добродій викинув поруч з бетонною конструкцією. Тільки не всі розберуться, що бетонна споруда перебуває в стані очікування іншого місця служби. Як події будуть розгортатися далі навіть уявити важко.

Іноді люди звертаються до нас не за адресою. Запитують коли вони дочекаються, що в кранах козятинчан буде текти чиста вода, а на вулицях міста буде водовідведення і не буде на дорозі калюж. Поки ми маємо зворотнє — забиті сміттям канали підземних комунікацій та труби водної магістралі, в яких більше листя ніж води.

На вулиці Джерельній хтось викинув на узбіччя дороги зрізане картоплиння. Як стверджують біологи, шкоди довкіллю в такому вчинку людини немає. Гудиння перегниє і припинить своє існування у вигляді органічного фосфорного добрива. Так, що господар городу такими діями втратив органічне фосфорне добриво, яке таке важливе для росту картоплі на наступний рік.

Коли ми були на перевірці дороги біля колгоспного ставка троє школярів так розігрілися на сонці, що вирішили закрити купальний сезон після свята Іллі. Сам водойм, в якому купалися мілкий і можливо з добре підігрітою водою. Так що є надія, що хлопцям просто повезе і простуда їх мине стороною..

Позитив ми знайшли в будинку культури Глуховецької селищної ради. Там молодіжна рада малювала проект святкування до Дня Незалежності. Тільки, на жаль, їхнє бажання зробити громаді на свято приємне на корінці розтоптав бункерний дід. Святковий захід, який готувала молодіжна рада, через неадекватність окупанта в Україні відмінили. 

Ще раз побували на клубному ставку. Там двоє рибалок змагалися один з одним, хто впіймає більшого канадського сомика. На час нашого візиту до рибалок у них нічия, обоє мали по 6 сомиків, майже однакових розмірів. Рибалкам-любителям ми побажали вдалого улову, а самі поїхали в пошуках інших цікавих фото.

Позитив дня ми знайшли в районі Білої казарми. Богдан і Настя люблять кормити з рук своїх домашніх любимців, козлика Снікерса, кізок Зірку та Дерезулю. На цьому позитиві ми й завершили нашу прогулянку.

Читайте також:

«Вулиця є, а дороги — немає». Як і де «латають» ями у нашій громаді?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up