Наше місто могло стати бузковим та не склалося.Тепер воно в кольорі державного прапора

Наше місто могло стати бузковим та не склалося.Тепер воно в кольорі державного прапора
  • Коли ми фотографували патріотичну символіку у фруктовому садочку вулиці Незалежності один з перехожих похвалив мешканців будинку за те, що побілили дерева у колір державного прапора. 

— Тепер нікому не прийде в голову вирізати ці дерева на дрова, — сказав чоловік.

Наш співрозмовник мабуть знав, що каже тільки нас більше цікавило, хто навів у садочку таку красу.

Стежина, по якій ми пішли, привела нас до голови ОСББ будинку 19/21 вулиці Незалежності- Мічуріна пані Світлани.

Молода жінка каже:

Відео дня

— Нічого особливого. Ми на початку тижня вийшли на прибирання прибудинкової території. Кожного року перед великодніми святами гуртом прибираємо у дворі. У нашому будинку багато молодих сімей і в дворі будинку граються багато дітей. Хочемо, щоб для діток було чисто і затишно.Ідею побілити дерева фарбником в стилі державного прапора ми запозичили у дитячого садочка «Лелека». Це вони надихнули нас, вони перші так зробили біля входу в садочок. 

До розмови підключається чоловік Світлани Віталій. Чоловік розповів, що минулого понеділка зібралися близько 30-ти осіб тому, що інакше не можуть.

— Наша прибудинкова територія ще при нині покійному Висоцькому була визнана найкращою. Ми це пам’ятаємо і тримаємо марку, — сказав чоловік.

— В прибиранні території з нами брали участь сім’ї вимушених переселенців, — знов взяла ініціативу Світлана. — Хоча спочатку не розуміли, чого від них хотять. Потім коли побачили скільки у нашому дворі дітей і кожній дитині кожна жінка мама навіть вибачались, що ми так прискіпливо цікавились звідки вони і з якої причини приїхали.

— У вашому будинку проживають сім’ї вимушених переселенців і є волонтери? — запитали ми у голови ОСББ

—Так. Дві сім’ї з Гостомеля вже повернулися додому, а одна сім’я з Харкова і дві з Київщини ще живуть, — каже Світлана. Всі ці три сім’ї брали участь у прибиранні. Ті, що вже поїхал, також були просто чудовими людьми. Їм дуже сподобалось, що кожна мама нашого будинку і їхніми дітьми опікувалися, як своїми. Такого поняття, як волонтерський рух серед жителів нашого будинку немає. Допомагаємо, коли є запит. Всім будинком відгукнулися коли потрібні були продукти нашим захисникам. Люди знесли продуктів, що не можна було закрити у автівці багажник.

— Допомагаємо всім будинком продуктовими наборами на вокзалі, — знов до розмови підключається чоловік Світлани Віталій

— У вашому дворі добротні квітники, дитячий майданчик своєї роботи, криниця з лелекою. Розкажіть, як тут розподіляються ролі, хто чим опікується?

— Двір, дитячий майданчик, квітники — це відповідальність всіх жильців будинку 19/21 вулиці Незалежності-Мічуріна та Мічуріна 13 А. Лелека біля криниці — це мрія мого дитинства. В моєї бабусі, де ми жили раніше, в селі повно лелек. Це я попросила свого Віталіка, щоб він замовив для мене цього чудового лелеку.

— Світлана, аварійні берези ви кронували, а які породи дерев ви посадите на заміну і розкажіть про щось цікаве, що ми випустили з виду?

— Ми вже висадили аличу, глід лікарський, каталонську ліщину та сосни. Всі породи дерев та кущів нам привіз наш аграрій Юрій Білик. Каталонська ліщина листям чимось нагадує віргінську черемуху «Шуберт» по весні листя зелене, а під осінь багряне. Унікальна ще й тим, що дуже плодовита. А з цікавого чекаємо нашої перемоги, в яку ми всі віримо і яка неодмінно буде, —  сказала голова ОСББ

Ініціаторами білити фарбниками дерева під державний прапор були педагогічний колектив садочка «Лелека». Їхнє починання підхопили в 4-х ОСББ вулиці Незалежності та біля «Господарочки» на ПРБ. Новація так прижилася в нашій громаді, що дерева так фарбують і в приватному секторі. Поки ми помітили дерева з такими барвами на вулиці Героїв Майдану. Тож переконані — будуть послідовники.

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up