Почорнілі горіхи, роздуми Зінаїди та ще один люк-привид

Почорнілі горіхи, роздуми Зінаїди та ще один люк-привид
  • Козятин у фото. Періодично ми об’їжджаємо центр і околиці нашого міста в пошуках цікавих фото.
  • Цього разу під приціл наших камер потрапили лебеді, що повернулися додому, обрізка дерев в парку, відремонтовані лавки та сухі ялини поруч із дитячим майданчиком

Перше фото ми зробили біля Алеї Слави, що біля міського парку. Там працівники культури нашого міста оновлювали ще не вигорілу на сонці і не пошарпану вітром державну символіку. Самі працівники культури кажуть, що воїни, які віддали своє життя за наш спокій, заслуговують на більше. Але ми можемо зберігати у своїх серцях пам’ять про них.

На старій водокачці ми помітили пару лебедів. Тільки клаптик води без льоду, а вони вже повернулися в рідні краї. Це лебеді, які щороку прилітають на цю водойму і мають звичку підпливати до людей, аби отримати чогось смачненького. От тільки орнітологи не радять годувати їх. Вони пояснюють, що птах дикої природи в змозі сам себе прогодувати.

Відео дня

На провулку Олега Ясінського (колишній Лікарняний) звична для нашого міста ситуація — замість люка підземної комунікації накидані гілки та поламані дошки. Криничка підземки не дуже глибока, але ж потрапивши у неї, можна мати не тільки переляк.

У міському парку робили декілька фото підчистки дерев та лавок із заміненими дощечками. В цей час до нас підійшла козятинчанка Зінаїда. 

— Щодо оновлення лавок, то це дійсно дуже добра і своєчасна справа. Пригріло весняне сонечко в парку, побільшало батьків із дітьми і відпочиваючих людей, — каже жінка. — Зараз добре, сонце ще не дуже пригріває і від нього ще не треба ховатися, а коли сонце пригріє, що будемо робити? Дерева в парку так почистили, що й листочка не буде. Біля дитячого майданчика в живих деревах верхівки зрізали, а поруч дві сухі ялини. Вони й далі стоять і нікому до них немає справи. Ви напишіть за ті сухі ялини, може до вас дослухаються. Я вже в літах, може чогось не розумію, тільки мені здається, коли дерево засохло, то воно є аварійним, — робить висновок пані Зінаїда.

На вулиці Куликівського є велодоріжка, але нею користуються здебільшого діти. Їм цікаво виїжджати з «долин» на горбочки і навпаки. Дорослі, як правило, їздять дорогою. За таким курсом вулицею Куликівського їхали й ми. Недалеко від автобусної зупинки біля бордюру дороги хтось висипав з мішок почорнілих горіхів. Горіхи — не пластик, з часом перетворюються на добриво. Тільки ментальність у наших земляків така, що якщо лежить купа чогось, то туди можна ще щось додати і не виключено, що на цьому місці може вирости стихійний смітник

Останнє фото ми зробили на Шевченків день. На території екстреної медичної допомоги було проведене озеленення. Біля самої дороги висадили 21 кущ вічнозелених самшитів. За парканом ми помітили ще дев’ять рясно залитих водою зелених насаджень. 

— Ми висадили самшити, щоб біля нашого робочого приміщення було красиво, — каже  завідувачка відділення Лариса Лукащук.

А ми на цій позитивній ноті завершили прогулянку містом.

Читайте також:

Козятинська різня бензопилою дійшла до центральних вулиць

Зробили смітник у самісінькому центрі міста

«Не наносьте шкоду майну»: у Козятинському парку відновили поламану лавку

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Maryna Vinnyt'ska

    На велодоріжці швидко не поїдеш) до кожної хати в'їзд зробили понижений, так турботливо, тільки не для велосипедистів. Але я їду по цій американській гірці. Ще б по вул.Незалежності було б непогано зробити, а то тісно по узбіччях, всюди припарковані авто.
  • Геннадий Ткачук

    Дорослі не їздять по велосипедній доріжці по одній простій причині ,вона травмонебезпечна.Мусять їздити по проїзжій частині ,тому виходить цією непригодною для використання доріжкою , місцева влада зменшила ширину проїзжої частини вулиці Катукова ,а отже ,збільшила шляховотранспортну небезпечність для водіїв .Отак «европейска « дорога від месій ,привела до погіршення умов для учасників дорожнього руху .Щодо сухик ялинок -в українській міфології існує повір’я -в парках сохостої ялинок служать приховощем для відьм .Я особисто  в потосторонню силу не дуже вірю,але і на площі є сухостої .Можливо їх будуть використовувати згодом як оброблені стовби,на яких на ясрмарках вішали подарунки і змащували салідолом .Але кожен з нас може по ялинкам своє припущення зробити .Місто місцевій владі так не слід ганьбити,треба закачувати рукава і добросовісно робити …

keyboard_arrow_up