Снігу випало лише на снігову бабу та й з ним не впорались

Снігу випало лише на снігову бабу та й з ним не впорались
  • Козятин у фото. Майже кожного дня минулого тижня до нашої редакції телефонували мешканці міста з різних мікрорайонів. І усі скаржилися: «На вулицях слизота, а тротуари ніхто не посипає»

►«Гори та долини». Такий безлад  на зупинці біля «Панеконом» та на Вінницю

У міськраді кажуть, що в штаті 150 двірників на випадок снігопаду ніхто тримати не буде. Чистити сніг біля своїх будинків та займатися посипкою тротуарів мають ОСББ. Біля офісів, аптек, лікарень, установ, закладів освіти та регіональних філій комунальну службу мають замінити працівники тих же організацій чи відомств. 

Відео дня

Хтось скаже, що кожен має займатися своєю справою і буде правий. 

– Прибере біля себе сніг законослухняна людина чи яка у всьому любить порядок. А таких одиниці. Альтернативи двірникам немає, то й маємо такий результат. – поділився з нами своєю думкою залізничник Геннадій.

► Кордон є кордон. До клумби доріжку посипає пошта, за клумбою – комунальна служба

Серед законослухняних – Козятинське відділення Укрпошта. З неї ми почали свою прогулянку містом. Від сходинок відділку зв’язку до тротуару доріжка посипана пісочком. 

На автобусній зупинці «Пошта» через горби льоду не в кожного водія маршрутки виходить поставити свій транспорт для безпечної посадки пасажирів. Якби сніг був вчасно прибраний з дороги на зупинці – то такого безладу б не було. 

►За крок до травми. На плитці через сніг страшенно слизько

Така ж ситуація на зупинці автобуса біля магазину «Панеконом». Водії, що курсують на Вінницю, висадку та посадку пасажирів роблять в стороні за метрів 10 від зупинки. А от пасажирам маршруту 7, 1 і 4 не позаздриш. Перед тим, як сісти в автобус, вони в деякій мірі стають альпіністами.

На ПРБ біля пам’ятника слизота, як на зупинках автобуса в центрі. Інформація, що слизько біля «Соловейка», не підтвердилася, бо пригріло сонце і звільнило від льоду територію магазину і тротуар.

►На вокзалі перон від снігу розчищали 132 роки. На 133-у стався збій

З ПРБ поїхали на залізничний вокзал. А там, як кажуть, навіть кіт не валявся. Хто не забув, який випав сніг в березні 2013 року, той, мабуть, пам’ятає, що за день перон на Київській та Шепетівській платформах був почищений. Скільки років нашому вокзалу – стільки років був почищений від снігу перон. А інакше не могло бути.

 Ще не так давно на вокзалі Козятин пасажирський було відділення пошти. Працівники пошти вагонетками, які чіпляли до кара, вивозили до багажного вагона кожного потяга посилки. А щоб кар їздив пероном, необхідно було забрати з перону сніг. А тепер залізницю реформують і скоротили тих, хто чистив сніг. Є на вокзалі декілька працівників. Але їм вистачає роботи на міжколійних переходах. 

До комунальників міста, які виходять на вулицю з лопатами, у нас питань також немає. Але чому не вчасно на прибирання снігу виходить комунальна техніка? Якби цієї зими випало снігу в півметра, мови б про це не було. А випало його стільки, що вистачає лише на снігову бабу зліпити.

На «кругу» за станом автобусної зупинки слідкують продавці магазину. Сніг вони не тільки почистили, а й підмели. Коли все робиться вчасно – то не виникає горбів льоду.

Слизько було на кінцевій зупинці 1-го та 4-го маршрутів, але в день, 7 лютого, сонечко пригріло і зробило добру справу. 

Окремо хотілося зупинитися на пандусах і сходинках з плитки. Вони зовні красиві, але взимку дуже слизькі. Добре зробили в клієнтському просторі «Вінницягазу». Вони на слизькі сходинки поклали дерев’яний трап.    

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up