А чи не податись мені в мобільну розробку?..

А чи не податись мені в мобільну розробку?..

Сьогодні розробник мобільних додатків є однією з найбільш перспективних професій - цікава робота, за яку платять добре.

Ринок мобільних розробок постійно зростає. Усе більше людей не уявляють своє життя без смартфона. Очевидно люди не збираються у найближчий час відмовлятись від його використання? Отже і мобільні розробники без діла і грошей сидіти не будуть.

Зараз найбільш вдалий момент для того, аби освоїти дану професію і влаштуватись на роботу мрії. З чого почати? Можна спробувати самостійно розібратись у тонкощах мобільної розробки. Але навчання без практики - марна трата часу. Тому пропонуємо курси “Mobile Development” від Вінницької ІТ-Академії. Як вивчати розробку без комп'ютера Mac? Купувати? Такої потреби немає, адже в ІТ-Академії не навчають “на пальцях”, для цього є iOS-лабораторія, облаштована компанією RIA.com! Курс ведуть викладачі-практики, які розуміють галузь зсередини і можуть навчити інших.

Ми їх - Олексія Тюренкова, Андрія Стахова та Дмитра Яворського розпитали про досвід, який важливий для майбутніх розробників.

Відео дня

— Як давно ви працюєте у сфері саме мобільної розробки? І в ІТ загалом?

Олексій: Трішки більше як 5 років/ більше 20 років

Андрій: Більше 8 років/12 років

Дмитро: Понад 4 роки/майже 5 років

— Які основні технології має освоїти розробник мобільних застосунків?

Олексій: Потрібно розуміти: мову програмування, платформу iOS/Android/ - обидві на рівні сильного користувача, обов'язково мати уяву про алгоритми, функціональне програмування, геометрію, патерни дизайну програмних продуктів (e.g. Design Patterns by GoF), архітектури тощо. І головне - англійську.  

Андрій: Розуміти, як працює система, основні відмінності iOS & Android. Ну і мову якою будете писати.

Дмитро: Мову програмування, особливості платформи, під яку пишите код. Можливості IDE, з якою працюєте. ООП, SOLID, DRY.

— Які підводні камені можуть чекати під час навчання?

Олексій: Лінь, прокрастинація, бажання кинутись до більш поширеного веба, нескінченний перегляд відеотуторіалів. Невміння змусити себе працювати та небажання демонструвати код на стадії напівготовності, коли можна переглянути прогрес та внести корективи.

Андрій: Це лінь і небажання навчатися

Дмитро: Лінь та бажання все кинути, коли зіштовхуєшся із труднощами. Недооцінка своїх можливостей.

— Який метод навчання ви вважаєте найбільш ефективними?

Олексій: Перевернутий клас, peer review, навчання через постачання продукту. На початкових рівнях EDIP/EDGE. Не всі розуміють, що програмування, це не наука, а ремесло, і тому потрібно багато “давити батони”, а не чекати щастя від лекцій. Не вийде переглянути купу відеоуроків чи прослухати курс лекцій і вийти Мартином Фаулером.

Андрій: Мінімум теорії і більше практики в парах. Тому що в парах краще знаходити відповіді на питання. І обов'язково наставник!!!

Дмитро: Теорія і практика. Однією теорією та відеоуроками чи лекціями ситий не будеш. Потрібно багато практики, з якою приходить розуміння того, що робиш.

Повну версію інтерв’ю читайте на сайті vn.20minut.ua.

Зі слів експертів, головне - побороти свою лінь, а з рештою - допоможе Вінницька ІТ-Академія, яка вже 8 років вирощує айтішників-професіоналів. Реєструйтесь на курс “Mobile Development” та навчайтесь у справжніх майстрів.

Для тих, хто хоче отримати престижну освіту БЕЗКОШТОВНО є чудова нагода. Кожен, хто здасть екзамен з математики на максимум, буде зарахований на бюджетне навчання. Реєструйся: https://ita.in.ua, телефонуй: 067-431-19-21.

Прес-служба ІТ компанії

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up