Більше 60 тисяч — чи справді така зарплата у керівника Міської лікарні?

Більше 60 тисяч — чи справді така зарплата у керівника Міської лікарні?
  • Мережею Фейсбук шириться допис користувача під іменем Олександра Поліщук стосовно розмірів заробітної плати головного лікаря Міської лікарні та його заступників.

«Це жах! Совість є? Зарплати керівництва Козятинської міської лікарні (головний лікар Євтушок Олександр Петрович і його заступники) в десятки разів вищі, ніж у простих працівників. Знайома не побоялась і скинула штатний розпис з посадовими окладами працівників», — пише Олександра Поліщук.

До допису вона прикріпила фото документів штатного розпису Міської лікарні з посадовими окладами на 11 червня 2021 року. Будь-яких штампів чи підписів на цьому документі немає, тому стверджувати, чи він достовірний, ми не можемо. Згідно з цим штатним розписом, посадовий оклад головного лікаря складає 51,4 тисячі гривень, плюс доплата за вислугу років у розмірі 15,4 тисячі. Разом виходить 66,8 тисяч гривень.

«Це зарплати за МІСЯЦЬ роботи, а премії у керівництва це ще плюс окремо десятки тисяч в місяць! Причому керівництво попрацює до обіду і все — йдуть додому. А медсестри і лікарі просто виживають», — пише Олександра Поліщук.

Відео дня

 

Додамо, що перший допис на цій сторінці датується 14 липня 2021 року, тобто, вчорашнім днем. Всього дописів на сторінці п’ять. Це наштовхує на думку, що сторінку створили спеціально, аби поширити цю інформацію. Хоча хто зна, можливо ми помиляємось.

У п’ятницю, 16 липня відбудеться позачергова сесія міської ради і серед питань, які розглядатимуть депутати, буде затвердження фінансового плану Міської лікарні за перше півріччя 2021 року. Копія цього документу міститься на сайті міськради. Згідно з цим звітом, протягом перший шести місяців цього року середньомісячні витрати на зарплату керівника лікарні становили 64,7 тисяч гривень.

Також ми порівняли декларації за 2020 рік головного лікаря нашої Міської лікарні із його колегами з найближчих до нас міст — Жмеринки, Хмільника і Калинівки.

Головний лікар Міської лікарні Козятинської міської ради Олександр Євтушок за 2020 рік задекларував 750 632 гривень зарплати. Головний лікар Калинівської ЦРЛ Владислав Головащенко — 298 972 гривень зарплати. Директор Хмільницької ЦРЛ Василь Залецький — 729 829 гривень зарплати. А головлікар Жмеринської ЦРЛ Ростислав Боровський задекларував за минулий рік 559 055 гривень зарплати. А от екс-головний лікар Козятинської ЦРЛ Олександр Кравчук задекларував за 2020 рік 481 425 гривень зарплати.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (7)
  • Читач90

    "ТРУДЯГА"
  • Читач23

    Конкретно!
  • Читач23

    750 тисяч гривень в рік керівнику, який довів лікарню до фінансового банкрутства при щорічник додаткових багатомільйонних вливаннях коштів міського бюджету, вирізав в період епідемії covid-19 систему постачання кисню (близько 600 метрів мідних труб) - то це ж самородок, талантище!
  • Татьяна Климчук

    Олександра Поліщук
    а у вас Оксана?

keyboard_arrow_up