Бюджет прийняли, на відміну від Києва, до обіду

Бюджет прийняли, на відміну від Києва, до обіду

23 грудня відбулася одинадцята (позачергова) сесія міської ради, де приймали головний фінансовий документ міста.

 

Під час обговорення фінансового документу, депутат Радіна зауважила, що хоче дізнатися — за яким принципом був розрахований єдиний податок і як будуть платити податок на майно підприємці.

— Відповідно до законодавчих актів, які прийняті Верховною Радою вночі з 21 на 22 грудня, — сказав головний фінансист міста, колишній секретар міської ради Павло Холковський. — З 1 січня 2017 року ставка єдиного податку для платників першої групи податку на нерухоме майно застосовуватиметься з коефіцієнтом 0,5 %. Він буде 1600 гривень від прожиткового мінімуму.

У результаті дебатів 24 депутати проголосували — “за”, один — “проти” та троє не голосували за наступний бюджет.

Відео дня

Дохідна частина — майже 280 мільйонів грн. У тому числі доходи загального фонду бюджету — майже 270 млн грн, доходи спеціального фонду — трохи більше 4,5 мільйона грн, з них бюджет розвитку — 670 тисяч гривень.

Видаткова частина міського бюджету становить майже 274 млн грн, у тому числі обсяг видатків загального фонду бюджету — 255 млн грн та видатків спеціального фонду бюджету — майже 20 мільйонів гривень.

 

Хто і як фінансуватиме медиків

Не могли зрозуміти, чому району і області треба віддавати мільйони.

Жваво слухали про затвердження обсягів міжбюджетних трансферів, що передаються з міського бюджету до інших бюджетів. А саме — про медичну субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам. Вона становить 21 мільйон гривень і її потрібно ділити  між першим рівнем медицини, яка обслуговує громадян і другим рівнем. Майже 35 % —  для первинної ланки (центр ПМСД), 65 % — для вторинного рівня надання медичної допомоги. Тобто таким чином виходить, що 7 млн грн потрібно передати в район, а 13 — в область.

Депутати обурились, що область виділені кошти поверне району (!). Були зауваження: якби була створена Козятинська міська лікарня, то такі питання не виникали б.

Прояснив ситуацію голова ради, пояснивши, що первинну медичну допомогу козятинчанам надає центр ПМСД, амбулаторії №1 та №2 (? - прим. ред.).

— Тому первинну ланку міська рада повинна фінансувати і кошти передавати в районний бюджет, — сказав він. — Козятинська ЦРЛ належить Вінницькій обласній раді, тому фінансувати заклад мають право виключно вони. Не ми напряму,  і не район. Тому поки що фінансування на неї може йти виключно через обласний бюджет.

 

Будинок культури за 10 мільйонів?

Головна по культурі пані Рибінська просила ще 850 тисяч гривень на будинок культури.

Депутат Радогощина обурилась:

— Чому зараз депутати мають виділити ще 850 тисяч? Адже влітку вже давали 500 тисяч гривень на сцену та її розширення? Чи це не занадто? Коли виділяли першу суму, то депутатам говорили, що всі необхідні механізми входять у цю вартість.

Завкультури не сподобалась репліки депутатші, але намагалася приховати своє незадоволення.

— На сьогодні освоєно кошти, які були виділені попередньою сесією, — сказала вона. — Завершено заплановані на цей рік роботи. Було витрачено 420 тис. грн. Сцену збільшено в два рази, збоку галереї, зверху колісники. Загальна вартість сцени — 1 млн 400 тис. грн з усіма механізмами.

Секретар Костянин Марченко в свою чергу повідомив: “Щоб зробити повністю будинок культури потрібно до 10 млн грн”.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up