Дешевого хліба вистачить, якщо ним не запасатися на тиждень

Дешевого хліба вистачить, якщо ним не запасатися на тиждень

В одному з магазинів міста продають «соціальний» хліб за низькими цінами. Буханець чорного коштує 4,60 грн, батон – менше чотирьох гривень. Та чи всі, хто хоче, встигають його купити?

В редакцію газети «RIA Козятин» прийшла жінка літніх років. Вона повідомила, що кожного ранку в супермаркет АТБ  Козятинський хлібокомбінат поставляє соціальний хліб та батони. 

– Частину тої випічки розбирають працівники магазину. Хліба, який вивозять в торговий зал не вистачає на всіх охочих і це іноді призводить до конфліктів між покупцями, – сказала гостя редакції.

В той же день ми побували на підприємстві  «Козятин Хліб». На прохідній повідомили, що підприємство розвозить такий хліб в декілька продуктових точок. Тільки сьогодні немає нікого з керівництва хто б міг дати потрібну для нас інформацію. «Приходьте в понеділок, 6 вересня», – порадили нам.

Відео дня

В понеділок, о 7 годині ранку, ми спочатку побували в АТБ. Повідомили охороні суть нашого візиту. А нам кажуть, що «КозятинХліб» у АТБ сорти соціального не поставляє. Їм таку хлібну випічку щоденно в кількості 60 одиниць поставляють з Вінниці і Хмельницького. 

З приводу того, що частину хліба розбирають працівники магазину, охоронець каже: «Особисто я такий хліб не купую. Але у мене є 80-річна мама. Вона за станом здоров’я не може прийти і купити хлібину. Невже я не маю права купити їй такого хліба?» «Можете», – відповіли ми охоронцю і пішли до місця збору людей, які чекали в одному з торгових рядів вивозу соціального хліба. 

Від них ми дізналися, що чорний хліб вони купують по ціні 4.60, а батони коштують трохи менше 4-х гривень. В день понеділка прийшли купити дешевий хліб п’ять жінок і один чоловік. Коли працівники супермаркету візок з хлібом доставили за місцем призначення, його оточили покупці. Четверо жінок взяли по шість батонів, ще одна жінка й чоловік взяли по чотири одиниці білого хліба. Коли всі шестеро від візочка відійшли в ньому залишилося три батони. Ми хоч не математики, та з кількістю вивезених батонів якось розібралися. За умови, що в АТБ у понеділок завезли 60 батонів, 25 до прилавку не дійшло.  Чи є в цій історії якийсь «кримінал»? Сторонні люди кажуть: з боку магазину ніякого порушення немає. Багато бідуючих людей в Україні проблема не АТБ, а держави. Радять пенсіонерам не набирати хліба на цілий тиждень. Брати замість шести максимум 2-3 хлібини. Він буде свіжіший і в такому разі вистачить всім бажаючим. Адже ажіотаж за словами того ж охоронця тільки у п’ятницю та неділю, коли приходять по хліб близько десяти осіб.

Інформації, в які магазини завозять дешевий хліб «Козятин Хліб» ми так і не отримали. Охоронець прохідної, який чергував у вівторок, 7 вересня, відмовився повідомити керівництву, що прийшли представники преси. З власних джерел стало відомо, що вони дешевший за ціною хліб поставляють тільки у магазин «Козак» і ніякій інший.

Читайте також:
Як діяти, коли купили неякісний товар? Склали для вас інструкцію
За тиждень гектар землі на Вінниччині зріс у вартості майже на 9 тисяч гривень
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Александр Автухов

    Якщо в якоїсь людини є дійсна потреба в хлібові чи,чи є потреба в продуктах харчування напишіть мені в особисті повідомлення,я з радістю допоможу!!!
  • Олександр Пузир

    Коли кілька років тому Alexandr Avtuhov з дружиною започаткували благодійну справу - безкоштовну роздачу хліба, теж знаходились люди, які запасались на місяць, але потім все стало як потрібно.

    Венера Михайська reply Олександр Пузир

    Дякую за відповідь. Але, Ваша корисна ініціатива була припинена. Це зовсім не так, як потрібно. Про що писав Пузир О. Як потрібно, це коли ініціатива продовжується. Ви молодці, що проводили таку ініціативу. А, щоб існуюча ініціатива у АТБ була, мешканцям треба всеж бути свідомими.

    Александр Автухов reply Олександр Пузир

    Венера Михайська Змінився наш підхід)) Буханець хліба в одні руки.Нажаль відношення людей зовсім не змінилося,"беру бо безкоштовно" а чи є потреба чи немає то вже немає різниці.Тому і через деякий час ми припинили це робити.

    Венера Михайська reply Олександр Пузир

    Олександр Пузир А скількі пройшло часу, що змінилась свідомість цих людей? Або, були інші чинники, які вплинули на такий результат, що все стало як потрібно.

keyboard_arrow_up