Гривня готує "сюрприз" до Нового року. Прогноз курсу валют на грудень

Гривня готує "сюрприз" до Нового року. Прогноз курсу валют на грудень

Експерти пояснили ослаблення гривні та зробили прогноз курсу валют на грудень 2017 року.  

Сезонні скачки курсу долара спостерігаються на початку осені і перед Новим роком, а в проміжку між цими піками долар, навпаки, дешевшає. Але щось пішло не так. З 22 листопада 2017 року курс долара почав зростати. Досить різке підвищення курсу долара минулого тижня змусило всіх похвилюватися.

Експерти-економісти не вважають ситуацію екстраординарної, нагадуючи, що розрахунки державного бюджету на поточний 2017 рік проводилися з розрахунку 27,5 грн дол. Так що нинішній курс долара навіть нижче прогнозних величин. І навряд чи досягне запланованої цифри до Нового року - це приємний сюрприз для всіх українців "під ялинку".

"У бюджеті закладено середньорічний курс 27,5 грн за долар. Багато корпорацій планували свою діяльність, виходячи з цього курсу, і бюджетні показники орієнтувалися на цей показник. Зараз курс набагато нижче. Так що, навіть якщо гривня впаде до 27,5, вона тим самим просто досягне розрахункових макропоказників бюджету. А ось після 27,5 вже буде привід говорити про те, що Нацбанк не втримав валюту. Але я думаю, що цей показник навіть не буде досягнутий в цьому році ", - зазначає економічний експерт Всеволод Степанюк журналістам «Сегодня» .
 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up