Гроші за повітря: прийшла квитанція за доставку газу, яким не користувався

Гроші за повітря: прийшла квитанція за доставку газу, яким не користувався
  • Вінничанин Вадим Когут зняв відеоролик, де розповів про ситуацію з платіжками за газ.
  • За два дні його ролик подивилося понад 4 мільйони людей.
  • І як виявилося, такі ж проблеми не лише у Вадима.

Історія Вадима

Відео у фейсбук чоловік підписав так: «плата за транспортування газу в будинку якому ще ніхто ним не користувався».

Вадим розповідає, що будує будинок. У 2018 році він провів туди газ, але ним так і не користувався. Тим часом, йому прийшла платіжка за доставку газу до його оселі. За рік йому доведеться за це заплатити понад 4 тисячі гривень. Чоловік не розуміє за що. Та все ж, пішов платити. І як виявилося, гроші ніде не приймають за це: ні в банку, ні в газовій установі.

Ролик зірвав мережу, ним поділилося 150 тисяч осіб, ще майже 6 тисяч залишили свої коментарі.

Відео дня

Що кажуть люди?

З коментарів видно, що таке питання хвилює багатьох. Дехто, розуміє, що платіжку розділили і треба платити, а дехто проти. Найбільше це хвилює тих, хто газом не користувався — за що ж тоді платити?

Для прикладу, одній родині, яка користувалася газом нарахували 11 гривень за місяць за доставку, а іншій, яка газ не використовувала - 154, 5 гривень за місяць.

Чому газовики вимагають платити навіть якщо є нулі?

Нова схема оплати означає, що платити за газ цього року доведеться у будь-якому випадку: незалежно від того, чи буде газ за фактом споживатися, чи ні. Бо тариф на розподіл визначили фактичним споживанням за минулий рік.

Не платити за розподіл газу, якщо на лічильнику «нулі», можна лише в одному випадку — відрізати трубу.

— Ми можемо надати таку послугу. І таким чином, ви перестанете бути клієнтом «Вінницягазу». Але якщо ви через рік передумаєте, то потрібно буде знову пройти процедуру приєднання за загальним порядком, — каже директор фінансовий Сергій Кібітлевський.

Детально про нові платіжки, розподіл та оплату дізнавайтеся у матеріалі:

Що каже про ситуацію адвокат?

Тема оплати доставки газу набирає обертів. Її все частіше обговорюють. Своє бачення ситуації розповів адвокат Сергій Гула. Він опублікував ролик 31 січня БЮК Юрконсультації:

Марія Лєхова
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Василь з махаринець

    Жри...те
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
13:39 Перехід на літній час 2024: коли і куди переводять годинники в Україні 13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up