Інваліду та онкохворій допомагати нікому

Інваліду та онкохворій допомагати нікому

А фонди матеріальної допомоги міськради Козятина "вичерпані"

 

У редакцію газети “RIA-Козятин” звернувся мешканець нашого міста пан Василь і розповів таку історію. Він разом зі своїми хворими батьками проживає в аварійному будинку.  Батько Дмитро Васильович має проблеми зі шкірою тіла. Мати Марія Яківна онкохвора. Будівля, в якій вони проживають, стара.

Ще в далекому 1991 році батьки стали на квартирний облік. За час, що минув, черга майже не просунулася. Коли були молодшими та фізично здоровими і мали кошти, то з  ремонтом будинку ніяких проблем не виникало. Та тепер події розгорнулись таким чином, що без сторонньої допомоги не обійтися.

Звернулися до очільника міста за допомогою. Спочатку мати отримала обнадійливий лист з міської ради такого змісту.

Відео дня

“Шановна Марія Яківна! На Ваше звернення на ім’я міського голови від 24 12 1915 р щодо надання Вам матеріальної допомоги повідомляємо. Що на кінець 2015 року фонди матеріальної допомоги вичерпані. Однак в бюджеті на 2016 ріку затверджено відповідні фонди як для депутатів міської ради, так і для міського голови. Отже, в 2016 році Ви маєте змогу звернутися за наданням матеріальної допомоги  до міського голови, або до депутатів міської ради. Ваше звернення обов’язково буде розглянуте і по ньому буде прийнято відповідне рішення. Для того, щоб Ваше звернення було розглянуто в позитьивному плані, до заяви додайте копію паспорта і т.д.”

Для чого потрібно було випромінювати таку промову, коли допомогу не думали давати? А таких повідомлень в сім’ї інвалідів назбиралося сім. З точки зору закону міська рада на провулок Водопровідний відправляла документи. З точки зору людяності (та де та людяність), це відписки, які нічого не міняли для сім’ї Мокриніних. Єдине, що змінилось в онкохворої жінки, то це, що вона перевтілилась з шановної Марії Яківни в громадянку Мокриніну.  

За законом, вона дійсно відповідальна за своє житло, якому повинна давати лад на підставі (ст.151 Житловий кодекс Української РСР). Та чи все у нас робиться за законом? Чи в нас закон тільки для тих, хто скаржиться на владу? Для чого у нас фонд міського голови? Виконкоми, сесії міської ради. Невже тільки для того, щоб подвоювати чиновникам зарплату у вигляді преміальних за хорошу роботу?  

Останній документ, який з’явився в оселі Мокриніних — талон про прийняття звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги. Побачимо, що буде.

Можливо, не доведеться подружжю Мокриніних скаржитись потім ще й в Апарат Верховної Ради.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up