Козятин у фото: дороги, дороги й дороги, дошка пошани та водовідведення

Козятин у фото: дороги, дороги й дороги, дошка пошани та водовідведення
  • Періодично ми об’їжджаємо околиці нашого міста в пошуках цікавих фото.
  • Цього разу під приціл наших камер потрапили ремонт дороги на вулиці Степана Бандери, забитий листям канал водовідведення на вулиці Куликівського та жінки міста сходу України, якого вже немає, біля дошки пошани загиблих Героїв

Перше наше фото ми зробили на вулиці Степана Бандери (колишня Матросова).  Там перед дощами підготували вулицю до ямкового ремонту. Вулиця Степана Бандери не широка та ще й без тротуарів. Але, незважаючи ні на це, ні на велику кількість виритих ям, деякі водії не збавляли швидкість. Тож у дощову погоду часто накривали перехожих «фонтаном» з головою.

У вівторок 1-го листопада вулицю Степана Бандери, починаючи від вулиці Білоцерківської, стали латати. Спочатку дорожники здували бруд з виритих ям, потім розпилювали бітумну суміш, а після цього закладали свіжий асфальт. 

Відео дня

Хотіли ми розшукати бригадира, але він за словами робітників, залишився на перехресті з вулицею Білоцерківською. Показуємо дорожникам свіжі фотографії, а вони й запитують, а де це така вода? Ми сказали, що на вулиці, де вони у лунки закладали асфальт. 

— Ви що свою роботу не признали? — запитали ми

Тоді один з працівників сказав:

— Нам то що, що начальство сказало, те ми робимо. 

Тобто, коли з боку громади контролю не буде, то якість ремонту доріг буде шкутильгати на обидві ноги. Поки ми говорили з дорожниками дзвінок на гарячу лінію. Повідомили — Всі  дороги в Козятині порили і нікому до того немає діла. 

Ми йому сказали, що дорожники ремонтують вулицю Бандери. У відповідь почули: «Навіщо вони її ремонтують, коли я вчора їхав кудою, то там у виритих ямах стояла вода. На ПРБ  рили вулиці після дощу там сухі канави, але їх чомусь не закладають» — обурювався наш співрозмовник. 

На вулиці Незалежності видихнули з полегшенням навіть ті люди, хто немає автомобільного чи механічного транспорту. Сильно та яма в’їлася містянам в печінки. Нарешті її залатали.

Коли ми фотографували виконану роботу нам один з водіїв зробив зауваження.

— Годину, як зробили дорогу, а ви вже фотографуєте для галочки, — сказав водій. —  Краще поїдьте на вулицю 1-го травня і сфотографуйте, що там робиться.

Ми подякували за підказку і поїхали на вулицю Василя Пирогова (колишня 1-го травня). Ям дійсно там багато, тільки вона й до того була в жалюгідному стані, що мабуть гіршою не стала ніж була.

На вулиці Куликівського канал водовідведення стічних вод листям запресувало, буде падати дощ — буде потоп. 

За дошку пошани, що повернули на неї Героїв з інших громад, дуже правильне рішення. Ми стали свідками, коли до дошки пошани прийшли троє жінок з містечка, яке тільки є на карті України, а по факту його вже немає. Ми запитали у них, кого вони знають з Героїв, а пані Ольга каже:

— Ми з них нікого не знаємо. Ми шукаємо Героїв, які захищали наше містечко Богородичне, якого тепер немає 

Останнім нашим фото був переїзд, що на Білій казармі. Спочатку була інформація, що переїзд через колії закривають майже на тиждень. Потім таке рішення на один день відтермінували, а пізніше скасували взагалі. Коли час терпить, то й ми за те, щоб їздили люди самою короткою дорогою. На цій позитивній ноті ми й завершили нашу прогулянку.

Нагадаємо геометрію бездоріжжя у Козятині:

  • Центр міста, одна із головних магістралей — вулиця Незалежності — вся засотана ямами, схожими на геометричні фігури, та нерівностями.
  • Ремонт дороги по-козятинськи — поливати бітумною сумішшю калюжі води. Вулиця Героїв Майдану

Читайте також:

«Вимагаємо негайно дати коментар про стан доріг». Козятинчани написали звернення до мера міста

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up