Козятинчани обирають не «пакунок малюка», а гроші. Підбили підсумки допомоги на народження дитини

Козятинчани обирають не «пакунок малюка», а гроші. Підбили підсумки допомоги на народження дитини
  • З 1 січня по 17  березня 2023 разом у Козятинській громаді видали 29 «пакунків малюка». Повідомляють, залишки на складах станом на сьогодні складають 26 коробок «пакунків малюка».
  • За статистичними даними Управління соціальної політики Козятинської міської ради цю кількість  видадуть за 3 місяці.
  • Також додають — на сьогодні спостерігається стійка тенденція до того, що батьки новонародженої дитини все частіше обирають не «пакунок малюка», а грошову компенсацію за нього.

Управління соціальної політики Козятинської міської ради повідомляє, що в 2022 році запланували 200 «пакунків малюка» із них видали 130.

— Управління соціальної політики разом з закладом охорони здоров’я, склали потребу одноразової допомоги на 2023 рік -220 «пакунків малюка», — йдеться на сторінці Козятинська міська ТГ. З 1 січня по 17  березня 2023 разом видали 29 «пакунків малюка», залишки на складах станом на сьогодні складають 26 коробок «пакунків малюка». За статистичними даними цю кількість видадуть за 3 місяці.

На сьогодні спостерігається стійка тенденція до того, що батьки новонародженої дитини все частіше обирають не «пакунок малюка», а грошову компенсацію за нього. Так, протягом 2022 року 139 родин обрали грошову компенсацію на суму 942435,00 грн.

Відео дня

В поточному році, різниця між виплатою компенсації та видача натуральної допомоги лише посилюється. За три місяці 2023 року 45 родин обрали саме грошову виплату на суму 304740,00 грн. — Дану ситуацію можна пояснити потребою родини саме в грошах або тим, що вони до народження дитини самостійно придбали необхідні речі, — підсумували у повідомленні

Опитування

А що б обрали ви?

До слова:

  • Козятинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги долучився до акції «Пакунок по догляду за малюком»
  • Набори отримують маленькі жителі Козятинської громади, що народились в грудні.

Читайте також:

Що входить у «пакунок малюка» 2023 та як його отримати

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up