Монетизація субсидій стартувала і у Козятині

Монетизація субсидій стартувала і у Козятині
  • На картки козтяинчанам почали надходити перші нарахування
  • За даними обласного управління «Ощадбанку», почали відкривати рахунки вінничанам, на які держава зарахує субсидію.
  • Разом з тим змінюється система: обов’язковий платіж скасовано, а гроші з субсидії треба витратити за 90 днів від дати отримання.

Нагадаємо, що з березня почала діяти ще одна модель монетизації субсидій. Людям, які отримують держдопомогу з грудня 2018 року, почнуть виплачувати субсидії на банківські картки. Пенсіонери отримають субсидію на картку разом з пенсією; всі інші субсиденти — на картку Ощадбанку або через сервіс «Швидка копійка».

Козятинчани вже потроху почали отримування нарахування на картку "Ощадбанку"

За словами начальника обласного управління Ощадбанку Юрія Бокового, ажіотажу в перший день видачі субсидій у відділеннях на Вінниччині немає.

Відео дня

— У першій половині дня відкрито близько тисячі рахунків в банку. Їх відкриваємо безкоштовно. Якщо державна допомога буде нарахована особі й в наступні опалювальні періоди, платежі будуть зараховані на цей же рахунок, — сказав Боковий.

Субсидію скасують, якщо за попередній місяць перед виплатою на картку, розмір заборгованості за комуналку був більшим за 340 гривень. Якщо людина протягом 90 днів не витратить субсидію з картки, то гроші повернуть назад, у держбюджет.

Довідка

За даними Вінницької ОДА, близько 259 тисяч домогосподарств отримують субсидію. Готівкова форма монетизації зачепить майже 164 тисяч домогосподарств, 40 тисяч з них — у Вінниці. Із загального числа субсидіантів 110 тисяч - пенсіонери, які отримують державну допомогу разом з пенсією через пенсійний фонд («Укрпошту», або обраний пенсіонером банк), решта – громадяни, які отримають субсидію через Ощадбанк.

Субсидії грошима. Хто, де і як отримає?
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up