Монетизація утискує права ветеранів АТО

Монетизація утискує права ветеранів АТО

Учасники АТО Козятинського району звернулися до районної адміністрації зі зверненням про те, що вони вважають, що постанови 196 -197 КМУ від 14 березня 2018 року призводять до обмеження пільг особам, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», а також суперечать іншим нормам чинного законодавства.

Постанови КМУ суттєво звужують право громадян на задоволення своїх соціальних потреб та не відповідають вимогам задоволення таких потреб, що є порушенням мети, принципів та положень ЗУ «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії» та порушують ст. 2 ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», оскільки нормативні акти органів державної влади та органів місцевого самоврядування, які обмежують права і пільги осіб, на яких поширюється дія зазначеного вище закону – є недійсною.

Положення вищезгаданих постанов мають прямі порушення ст. 22 Конституції України, яка передбачає, що при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинного законодавства не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.

Ст. 24 Конституції України передбачає, що громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом.

Відео дня

Ми вважаємо, що саме 196-197 постанови КМУ є фактично обмеженням законних прав УБД та членів сімей загиблих в АТО.

УБД на сході України воювали і воюють не лише за збереження територіальної цілісності і державності, а і за розбудову правової держави, у якій повинні дотримуватися та забезпечуватися права і свободи громадян, що гарантуються Конституцією та діючим законодавством України.

Ми впевнені, що ситуація, яка склалася навколо штучного обмеження законних прав учасників АТО, призводить до ескалації соціальної напруги, набуває суспільного резонансу та обурення громадськості по всій Україні.

Учасники бойових дій Козятинського району звертаються до вас з вимогою

не підтримувати постанови 196-197 КМУ від 14 березня 2018 року, як антиконституційні.

Зупинити ганебну практику у штучному обмеженні передбачених законодавством прав УБД та членів родин загиблих в АТО воїнів.

У разі невирішення зазначених вище вимог, залишаємо за собою право реагування у будь-який інший законний спосіб.

Валерій ЛОПУШАН, заступник голови районної спілки учасників АТО  (098-279-00-89)

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up