На базарах Козятина подорожчали продукти. Що саме нині в ціні?

На базарах Козятина подорожчали продукти. Що саме нині в ціні?

Минулого тижня ми моніторили ціни на вулиці Василя Земляка, ринку «Хлібодар» та на «Кругу». Після Водохреща вирішили знову подивитися, чи змінилися ціни на базарах Козятина. З'ясувалося, що продуктовий ринок вже відреагував цінами на підвищені тарифи.

У суботу, 23 січня, маленький базарчик був малолюдним. На вулиці Василя Земляка також майже ніхто не торгував.

Зате ціни, порівняно з минулим тижнем, суттєво змінилися. Якщо морква та червоний буряк були 10 гривень за кілограм і залишилися такими, то білокачанна капуста додала гривню в ціні. Тепер вона коштує 6 гривень за кілограм. На «Кругу» капуста зазвичай на гривню дешевша, але в суботу, 23 січня, ми її там не помітили. Пекінська капуста і кольорова салатна 15 гривень за кілограм. Відразу на 5 гривень подорожчали солодкі сорти яблук. Тепер за них треба викласти від 15 до 20 гривень за кілограм.

Виноград знов з’явився на полицях торговельних кіосків. Він як коштував так і коштує 40–50 гривень. Щодо цитрусових, то противірусні лимони від 32 до 45 гривень за кілограм. В такій ж ціні мандарини, гранат – 70, грейпфрукт – 45, хурма – 60 гривень за кілограм.

Відео дня

Вже декілька разів поспіль ми спостерігаємо, що помідори дешевші від огірків. Цього разу за кілограм продавці помідорів правили 40 гривень, а огірки оцінили на 20 гривень дорожче.

З вибором риби як і минулого разу проблеми. Мальок живця 20, карась не великих розмірів по 35, короп — 65 зранку і 60 гривень за кілограм ближче до закриття ринку.

Свинина від 135 до 100 гривень. Майже в такі ж ціні яловичина. Вирізка –130, м’яконь – 100 гривень за кілограм. Ціни на сало пішли до гори. В суботу його оцінили від 70 гривень за кілограм

Молочка тримається на рівні літніх цін. Літр молока близько 14 гривень Півкіла сиру 40 гривень. Сметана гладущикова півлітра за ціною сиру. 

По деяких торговельних точках дві гривні додала олія. Тепер літр, що рафінованої, що сиродавленої від —40–52 гривень. Яйця курячі від 28 курки первістки, 35 гривень десяток фермерських і 50 гривень яйця домашніх курей.

Сильно в ціні підскочили корми. Відро пшениці коштує 60 гривень. Кукурудза, ячмінь, овес 50–55 гривень за відерце.

Додали в ціні ходові крупи. Правда в деяких торговельних точках ще стара ціна. Тож кілограм гречки можна купити за 32–34 гривні, а кілограм рису за 20–24 гривні. Кілограм пшеничного борошна в середньому коштує 15 гривень.

Після куті різко подешевшав мед. Як зазначив один з продавців, він став дешевшим за три буханці хліба. Ми придбали цей солодкий делікатес за 45 гривень півлітра

Читайте також:

Прогулянка містом: піщані гейзери, латана труба та Різдвяне сяйво на Осипенка
Передноворічний Козятин. Що в місті подешевшало, а що подорожчало?
На Козятинщину забігають вовки-мандрівники
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (7)
  • Ольга Мельник

    Моя бабуся у 80 років, краще моніторить базар, кожен день, а чим Ваші журналісти, раз на півроку.
  • Володимир Сушко

    Коли у вашій газеті з'являться нормальні статті??Якась аналітика, розслідування журналістів,викриваючи статті........
    Одна муть!!Моніторили базар🥳😆!!
  • Євгенія Глечик

    Да хотіла б я купити сир по 40грн.за кілограм.І де це ви таке бачили?Цікаво

    Marina Osmirko reply Євгенія Глечик

    Євгенія Глечик читайте уважно 🤔там написано за пів кг 40грн(я постійно дітям купляю сир і правильно там написано ,за 1кг80грн
  • Людмила Постоюк

    Кілограм сиру 40 грн.? напевно помилилися

    Marina Osmirko reply Людмила Постоюк

    Людмила Постоюк ви прочитали не уважно 😔 (за пів кг сиру 40грн

    Руслана Сорока reply Людмила Постоюк

    Людмила Постоюк напевно 🤔
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up