На папері вирішили долю “свайного поля”

На папері вирішили долю “свайного поля”

Загадкове підприємство оформляє оренду на… один рік. Мер так зробив, щоб не стати заручником афери

На останній сесії депутатська більшість вирішила забрати орендовану землю (свайне поле) у “Військбуді” і передати його фірмі “Вінагроінвест”. На засіданні прозвучало, що новий орендар, “засвітився” в Донецьку, і живе в Козятині в одній кімнаті з відомим в місті політиком… Коли все сходить з рук, влада може дозволити собі наплювати на мешканців міста, які вклали кошти з надією на тому місці отримати квартири? Покаже час. Таких ошуканих, за попередніми підрахунками, близько 80 осіб. Можливо, якщо вони заявляться, щось відсудять.

Про обставини початку будівництва і оренди “свайного поля” знає добре колишній міський голова зі стажем, а зараз депутат міської ради Олександр Гвелісіані. Він проголосував “за” дане рішення.

— В 1994 році за підтримки Міністерства оборони на прохання військових обох козятинських військових частин та міської ради почалося будівництво житла. Один будинок вдалося побудувати на Червоноармійській, 7. Якраз почався розвал Радянського Союзу і Міністерство оборони абсолютно залишилося без грошей. Отож будівництво на вулиці Грушевського припинилося. То один, то інший з’являлися підрядники, але великого руху не було. Зараз сесія міської ради знайшла нового орендаря земельної ділянки, на якій розташоване свайне поле. Це не відома мені організація “Вінниця Агроінвест”. Ряд опозиційних депутатів, в тому числі і я, на сесії ставили питання, чому це підприємство бере оренду тільки на один рік. Відповідь була: це рекомендація комісії, для того щоб застрахуватися від можливих афер. Не знаю. на скільки це правда і на скільки це відповідає дійсності. Дійсно, сумнівів багато, фірма не відома. В Козятині вона свою юридичну адресу відзначила  у районному будинку сільгоспуправління в одній кімнаті з відомим в Козятині політиком Хавруком. Не зрозуміло, чому саме так, але так.  При голосуванні ми виходили з того, що важливо для міста, щоб нарешті цей смітник в центрі припинив своє існування. Але ми хотіли, щоб при цьому були збережені всі юридичні норми і жителі нашого міста не стали заручниками якоїсь афери.

Відео дня

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Олег Шевцов

    Невже у гноярці під назвою Козятин буде щось будуватись?

    Анонім reply Олег Шевцов

    ну, як нічого не робити, то і гноярку не розчистити. А як попробувати щось змінити, то і в Сахарі люди сади вирощують, поцікавтесь. Пане, Олеже, нити і плакатись - улюблена справа більшості українців, не ставайте у ті ряди. Попробуйте змінити, та і гній  - гарно для швидкого росту.
  • Анонім

    Перевести  ділянку у власність громади потрібно було би вже давно. Забудовник повністю провалив усі терміни забудови та інвестиційні зобовязання. Але  після повернення громаді, ця ділянка мала би  бути передана новому інвестору тільки через тендерну процедуру з встановленням конкретних вимог. Дивно, чому це не було виконано? А у загальному плані  - усе занедбане майно громади через процедуру аукціону (тендеру) має бути передано у приватні руки. Не все буде доведено "до розуму", але це ,все ж - більш ефективно.
  • козятинець

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up