На що підуть 76 мільйонів, які залишилися з минулого року

На що підуть 76 мільйонів, які залишилися з минулого року
Так виглядає дах ліцею № 1. На його капремонт пропонували спрямувати кошти із тих, що залишилися з минулого року, але депутати вирішили інакше. Фото зі сторінки Козятинського міського голови у Фейсбук
  • Із бюджету-2022 Козятинської громади зекономили кругленьку суму — майже третину від скарбниці.
  • На останній сесії депутати вирішували, як розподілити ці кошти.
  • Розповідаємо, на що пропонували витратити бюджетний залишок і куди вирішили спрямувати гроші

Два тижні тому відбулася 32 сесія Козятинської міської ради. Одним із ключових питань, які розглядали на засіданні, був розподіл вільних залишків бюджетних коштів станом на 1 січня 2023 року. Цифра чимала — 76,3 мільйона гривень по загальному фонду та 1,8 мільйона — по спеціальному. Як ми вже розповідали, такий залишок утворився з двох причин. По-перше, надходжень до скарбниці минулого року було більше, ніж планувалося, через що бюджет ми не просто виконали, а перевиконали. По-друге, через повномасштабне вторгнення держава заборонила проводити капітальні видатки.

Бюджетна комісія, яка збиралася перед сесією, підготувала на розгляд депутатів пропозиції, куди можна спрямувати залишені кошти. Обранці розглянули варіанти і прийняли рішення. А ми, в свою чергу, надіслали на міську раду інформаційний запит, аби отримати копію рішення і розповісти, як розподілили кошти.

На капремонт доріг гроші не пішли

Ще до сесії бюджетна комісія розглянула різні запити від управлінь та відділів міської ради на залишок бюджетних коштів. А цих запитів було на цілих 146,9 мільйонів. Позаяк бюджетний залишок в рази менший, більшість із цих запитів залишилися поза бортом. До прикладу, реконструкція центральної площі разом з коригуванням проекту та експертизою проектно-кошторисної документації, на яку Управління ЖКГ просило 17,2 мільйона гривень. Чи капремонт прибудинкових територій багатоповерхівок на Грушевського, 23, Незалежності, 30 і Незалежності 32, на який те ж Управління ЖКГ просило 4,5 мільйони.

Відео дня

На розгляд депутатів підготували пропозиції рівно на суму 78,1 мільйона гривень. Але більшість із цих пропозицій обранці відкинули. І спочатку ми розповімо саме про них.

На закінчення робіт із капітального ремонту системи киснепостачання Козятинської центральної районної лікарні пропонували спрямувати 1,8 мільйона гривень.

Цілих 60 мільйонів хотіли виділити на капітальний ремонт дорожнього покриття та тротуарів вулиць Героїв Майдану, Винниченка і провулку Василя Пирогова (колишній провулок 1-го Травня). На сесії надійшла пропозиція зменшити цю суму на два мільйони, втім під час прийняття остаточного рішення ідею з виділенням коштів на капремонт цих трьох вулиць не підтримали.

На знесення РБК могли дати 2 мільйона

Один мільйон пропонували спрямувати на будівництво поверхневого водовідведення вулиці Винниченка. Це — одна з тих вулиць у центрі міста, яка під час дощу перетворюється на маленьку Венецію, тому що калюжі там збираються величезні. Втім цю пропозицію депутати також відхилили.

На капітальний ремонт дитячого майданчика у міському сквері пропонували спрямувати 300 тисяч. Ще три мільйони — на капремонт покрівлі харчоблоку ліцею № 7 (колишня школа-гімназія-дитячий садок імені Володимира Підгорбунського), покрівлі спортзалу Сестринівської гімназії та капремонт покрівлі ліцею № 1. Ще 650 тисяч пропонували виділити на виготовлення та експертизу проектно-кошторисної документації для капремонту покрівлі гімназії № 9 та капремонту покрівлі і фасадів дитячих садочків № 1 та № 4. Але на сесії депутати ці ідеї також не підтримали.

На демонтаж аварійного РБК, що на центральній вулиці міста, пропонували спрямувати цілих два мільйона гривень. Проте депутати вирішили не виділяти на це коштів.

Майже третина — на лікарню

Тепер переходимо до найцікавішого — куди спрямують гроші, що залишилися з минулорічної скарбниці. Із тих 76 мільйонів поки що розподілили всього 14. Зокрема, 815 тисяч піде на закупівлю автівки виконкомом, ще 50 тисяч — на послуги та податок за придбання автівки.

На виготовлення (коригування) проектно-кошторисної документації та експертизи ремонту системи опалення в опорному ліцеї, харчоблоку і на теплообмінник для ліцею № 7 та спортзалу ліцею № 1 вирішили спрямувати 268,5 тисяч гривень. Ще 160 тисяч піде на закупівлю прасувального пристрою для пральні, яка обслуговує дитячі садки.

На Козятинську центральну районну лікарню спрямують 5,4 мільйона гривень. За ці кошти планують купити обладнання та провести поточний ремонт ґанку.

Шість мільйонів виділили на силові структури, Центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги та підрозділ ДСНС. Решта коштів піде на погашення кредиторської заборгованості, виготовлення технічної документації та обрізку дерев.

Куди спрямують 64 мільйона, які залишилися з бюджету минулого року нерозподіленими — поки що невідомо.

 

Читайте також:

Від 75 до 100 років. Розповіли, як отримати матеріальну допомогу з бюджету ветеранам-ювілярам

У Козятинській громаді діє програма підтримки для мешканців, які потребують багатовартісного лікування

На фінансування козятинських ОСББ виділили три мільйони гривень

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (7)
  • Нелла Литвинова

    А ще добавлю - що у нас з центральною площею ? То ж уже і план бачила як її оновити...Гроші ж є, шукати не потрібно. Чому ці депутати не голосують  "ЗА" ???
  • Нелла Литвинова

    Я рахую, що з  Вінниченка потрібно щось робити !!! Їздити то ви, депутати, там можете, але пройти нам простим смертним немає можливості, коли ідуть дощі. А чому б не побудувати  в місті  будинок культури, чи спортивну залу для молоді ? Генделиків он скільки....споюють молодь. Хоча б ті руїни знести ?
  • Андрей Кузь

    В кишенях наших посадовців
  • Alex Alex

    Скільки часу нам все обіцяють наші управителі міста,тільки все для себе. Потрібно закінчувати з цим. Земельки набралися тепер потрібно транспорт для контролю. Люди схаменіться що ми залишимо своїм дітям.

keyboard_arrow_up