На «ура» розходились курячі лапки, а на рекордну цибулю люди тільки хитають головою

На «ура» розходились курячі лапки, а на рекордну цибулю люди тільки хитають головою
На вулиці Земляка людно. Найбільшим попитом користувалися курячі лапки та насіння для розсади
  • Що по чому.  Крупи, курячі яйця з ферми, свинина, м’ясо птиці продають за старою ціною.
  • Ще трохи знизилась вартість сала, а от продукти борщового набору знов подорожчали.
  • Б’є рекорд цибуля і привозний виноград.
  • Пропонуємо традиційний огляд цін на ринках міста

На «кругу» ми побували в середу, 8-го лютого. На ринку продавців було дуже мало. Пропонували цукор по 1570 гривень за мішок. Найтонше сало в цей день тягнуло на сотню, за сало, приготовлене як для себе, правили 150 гривень за кілограм. Щодо м’яса, то за філейну частину просили 160, передня і задня частина — по 140 гривень. 

 На «хитрому базарчику», що біля ринку «Хлібодар», ми були у п’ятницю, 10 лютого. Продавці рибної продукції нам розповіли історію, яка трапилася з ними на ринку. Недавно до них підійшов покупець і побачив, що на їхньому ціннику до червоної риби вказана менша ціна, ніж чоловік прочитав у газетній публікації — 675 гривень за кілограм. Така ціна дійсно красувалася у продавця рибної продукції, який торгував на стихійному ринку вулиці Василя Земляка 21 січня. Покупець без жартів запитав у продавця, що торгує на ринку «Хлібодар»: «А що, ваша червона риба втратила свіжість, якщо ви її уцінили? Вона ж була значно  дорожчою?» 

Відео дня

Більшість наших земляків добре знають, що ринок «Хлібодар», крім  покупців не має нічого спільного з торгівлею, що є на вулиці Василя Земляка. 

Зі свіжої риби на вулиці Василя Земляка вибір невеликий. Білий амур та короп більших розмірів — 120. Товстолоб — 65, риба для тварин — 40 гривень за кілограм.

Помідори на вулиці Василя Земляка в середньому продавали по 100 гривень за кілограм, огірки салатні — по 110. Червоний буряк додав в ціні 6 гривень, тепер він коштує 20 гривень за кілограм, морква стала на 9 гривень дорожчою,  тепер її ціна 35. Капуста білокачанна осіння — 15, пекінська — 40, капуста свіжа — 70, цибуля вчергове побила рекорд — 45 гривень за кілограм і кажуть, що вона може ще додати в ціні. 

За словами експертів, активно підвищувати відпускні ціни на цибулю виробникам вдається, внаслідок ажіотажного попиту на цибулю з боку оптових компаній, які закуповують її на зберігання, щоб весною дорожче продати.

Ще один фактор подорожчання цибулі, що урожай її в минулому році був нижчий, ніж у попередньому сезоні. Це пов'язано зі скороченням площ під цю культуру через окупацію Херсонської області, яка була лідером із вирощуванням цибулі. Так що 45 гривень за кілограм цибулі, на думку експертів — не межа. 

Ціни на фрукти: лимони по 80, мандарини від 80 до 90, банани від 70 до 85, гранат — 120, виноград від 110 до 160 гривень за кілограм, манго — 60, авокадо — 70 гривень за штуку, журавлина — 50 гривень за півлітра.

Ціна ходових круп не змінилася. Гречка — 55, рис круглий — 53, ціна рису пропареного — 50, булгур — 45–50 гривень за кілограм.

Сала на вулиці Василя Земляка на 11 ранку вже не було. За словами продавців, вони продавали його по 140–150, м’ясо 140-150 задня частина та лопатка філейна частина —160 гривень за кілограм. 

У павільйоні цього дня сало можна було купити від 100 до 140.  М’яса в павільйоні в цей день було багато. Передню та задню частину віддавали по 135 гривень за кілограм.

М’ясо птиці на «хитрому» базарчику: курка домашня — 120, качка — 150. Філе курки в «ракушках» — 125 за кілограм.

Ціна на молочну піднялася тільки на молоко і то в окремих продавчинь. Торгують за принципом: якщо молока на базарі мало, за півторашку правлять 40 гривень. Якщо продавчинь молочки багато — тоді у всіх по 35. За 25 можна купити молоко на кисле. Сепараторна сметана — 100 гривень за півлітра. Сир коров’ячий жирний 120-140 за кілограм, знежирений від нового року подешевшав на 20 гривень. Тепер його можна купити за 100. Масло домашнє — 400 гривень за кілограм.

Курячі яйця 60 гривень за десяток, за яйця від домашньої курки доведеться віддати на 5-10 більше.

Найбільшим попитом на вулиці Василя Земляка серед покупців користувалися курячі лапи. Їх у цей день продавали по 12 гривень за кіло. Підходимо до продавчині, в якої можна було купити курячі лапки по 8 гривень за кіло. Запитуємо її, а чому вона в цей день лапками не торгує? 

— Тому що виробник під морозну погоду збільшив закупівельну ціну, буде відлига — виробник зменшить закупівельні ціни тоді й торгуватиму, — сказала продавчиня. 

Курячі лапки дійсно стали ходовим товаром. Беруть їх в основному як корм тваринам. Нерідко їх купують люди зі скрутним фінансовим становищем для себе

Читайте також:

Семирічна Софія відрізала коси, щоб допомогти ЗСУ

Вийшов сюжет про козятинчанина Петра Чорного, який робить замальовки на підтримку ЗСУ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Саня Найдюк

    Ще зробіть огляд зарплат в місті Козятин, особливо локомотивне депо.

    Bew Qurnix reply Саня Найдюк

    ти шо,ти шо...

    а як же "хуже нє будєт","ну хоть поржем"....

    поржав?
  • Christina Miller

    🇺🇦 Українці та вимушенi переселенцi подайте заявку на матеріальну підтримку сьогодні разом із проектом Uappl.

    натисніть на  >>  https://s.uappl.org/55reco902

    Ви легкоможете створити свій прохання, і ми опублікуємо його на наших каналах для потенційних донорів.

    На відміну від багатьох інших закладiв, допомога надходять безпосередньо від iнвестора до особи, яка звертається за допомогою.

    Щоб отримати більш детальну інформацію та надіслати запит, перейдіть до  >> https://s.uappl.org/55reco902

  • Bew Qurnix

    коли перед другим туром президентських виборів 2019 року цибуля стрімко виросла в ціні,винуватим призначили тодішнього президента....агов,квартальний барига Зеленський,досить наживатись на простих людях!

keyboard_arrow_up