Нове пенсійне посвідчення — електронне

Нове пенсійне посвідчення — електронне

Пенсійний фонд України переходить на електронний документообіг

Тепер клієнти зможуть отримати послуги в будь-якому агентському пункті, а не тільки там, де подавали документи.

Переваги

Електронне пенсійне посвідчення (ЕПП) — це сучасний інструмент, який дозволяє отримати пенсію, оплатити комунальні та інші послуг онлайн. Це посвідчення поєднує функції пенсійного посвідчення та банківської картки, містить електронну інформацію про власника та електронний підпис. Воно також надає право користуватися всіма пільгами, які належать пенсіонеру.

Тільки в “ОЩАДБАНКу”

Пенсійні посвідчення, які видані раніше, дійсні до закінчення їх терміну дії або до заміни на нові. Електронне пенсійне посвідчення видається банком, в якому відкритий рахунок для виплати пенсій та виготовляється безкоштовно. Наразі уповноваженим банком, який здійснює емісію електронного пенсійного посвідчення — є лише АТ «ОЩАДБАНК».

Відео дня

Пенсійне посвідчення використовуватимуть як платіжну картку до кінця строку її дії (але не більше трьох років), у тому числі у разі закінчення терміну призначення пенсії. У разі продовження строку призначення пенсії, встановлення інвалідності або продовження її на новий термін, виготовлятимуть нове електронне пенсійне посвідчення.

Що потрібно для отримання

Банк зобов'язаний буде виготовити електронне пенсійне посвідчення протягом 30 робочих днів від дня прийняття заяви від одержувача пенсії територіальним органом Пенсійного фонду. Крім заяви, для оформлення посвідчення потрібно буде надати паспорт, ідентифікаційний код, фотокартку — розміром 2,5 х 3 см. У заяві треба вказати вид пенсії (за віком, по інвалідності, за вислугу років). Якщо пенсію призначено через інвалідність — зазначити групу та причину.

Для отримання детальної інформації щодо отримання послуги виготовлення електронного пенсійного посвідчення звертатися до Козятинського відділу обслуговування громадян Козятинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України. Для отримання додаткової інформації телефонуйте на номери “гарячої “ лінії 2-10-23 (Козятин).

Максим Українець

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up